Risk för skogsbrand i Jönköpings länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

01 okt 2021 klocka 09.30 - 15.00

Hantera röjsåg - kurs för nybörjare

Kanske har du mark som kräver arbete i form av röjning, men känner dig samtidigt osäker och ovan att hantera röjsåg med klinga?

Ta då tillfället i akt och anmäl dig till denna kurs som är till för nybörjare. Hösten och vintern är en bra tid att putsa i betesmarker. Det finns ofta rator och sly som behöver tas omhand efter sommarens betesdrift. Det är inget särskilt tungt arbete, men är du ovan vid att hantera röjsåg med klinga är detta ett bra tillfälle att lära dig mer. Claes Uhlén går igenom grundläggande arbetsteknik och säkerhet, du får lära dig att fila sågklingan och så får du tips om vad du kan göra om motorn inte startar. Vi går sedan ut i marken och övar praktiskt.
Kursen är i fält så klä dig varmt. Ta med din egen röjsåg och skydd för öron och ögon. Ta också med mat för dagen. Antalet platser är begränsat till 8 personer. Först till kvarn gäller, men är det fullt och du vill stå på en reservlista går det bra att kontakta nedanstående.

Viktig information för minskad smittspridning

För att minska risken för smittspridning följer vi FoHM:s rekommendationer och ber dig:

  • Stanna hemma om du inte är helt fri från symptom
  • Samåk endast med personer du normalt umgås med, till exempel familjemedlemmar
  • Håll avstånd, minst två meter, till andra personer under dagen

Vi tillhandahåller handsprit på plats.


VAR:
Vi samlas vid Landsjön nära Edeskvarna (detaljerad karta skickas med e-post till anmälda deltagare)
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
28 sep 2021

Anmäl dig

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden

Kontakt

Besöksmål

Friluftsliv och allemansrätt

Länet ska ha ett rikt friluftsliv och naturen ska vara tillgänglig för alla. Här hittar du information om möjligheterna till friluftsliv, hur du hittar besöksmål och allemansrätten.

Enkätundersökning - Fisk och fiske i Vättern

Länsstyrelserna runt Vättern behöver din hjälp. Vi vill veta hur du ser på förvaltningen av fisk och fiske samt din kunskap om Vättern. Enkäten tar ungefär 2 minuter att fylla i.

SAM Internet 2022

Du som har lämnat in en ansökan kan göra vissa ändringar i den fram till den 15 juni. På Jordbruksverkets webbplats finns mer information.

Om oss

Vem ska få länets Klimatpris 2022

Hjälp oss att hitta de bästa initiativen. Du kan nominera företag, föreningar eller personer, som har gjort en extra insats inom energi- och klimatområdet.

Illustration med svensk flagga och röd husgavel mot blå himmel.

Informationsverige.se

Länsstyrelsernas webbplats med samhällsinformation för dig som är ny i Sverige. Webbplatsen är översatt till flera språk.

Om oss

Upphandling av djurhem för hund och katt

Länsstyrelsens befintliga avtal om djurhem har löpt ut och ska därför på nytt upphandlas gällande hästar, katter, hundar samt små sällskapsdjur.