01 okt 2021 klocka 09.30 - 15.00

Hantera röjsåg - kurs för nybörjare

Kanske har du mark som kräver arbete i form av röjning, men känner dig samtidigt osäker och ovan att hantera röjsåg med klinga?

Ta då tillfället i akt och anmäl dig till denna kurs som är till för nybörjare. Hösten och vintern är en bra tid att putsa i betesmarker. Det finns ofta rator och sly som behöver tas omhand efter sommarens betesdrift. Det är inget särskilt tungt arbete, men är du ovan vid att hantera röjsåg med klinga är detta ett bra tillfälle att lära dig mer. Claes Uhlén går igenom grundläggande arbetsteknik och säkerhet, du får lära dig att fila sågklingan och så får du tips om vad du kan göra om motorn inte startar. Vi går sedan ut i marken och övar praktiskt.
Kursen är i fält så klä dig varmt. Ta med din egen röjsåg och skydd för öron och ögon. Ta också med mat för dagen. Antalet platser är begränsat till 8 personer. Först till kvarn gäller, men är det fullt och du vill stå på en reservlista går det bra att kontakta nedanstående.

Viktig information för minskad smittspridning

För att minska risken för smittspridning följer vi FoHM:s rekommendationer och ber dig:

  • Stanna hemma om du inte är helt fri från symptom
  • Samåk endast med personer du normalt umgås med, till exempel familjemedlemmar
  • Håll avstånd, minst två meter, till andra personer under dagen

Vi tillhandahåller handsprit på plats.


VAR:
Vi samlas vid Landsjön nära Edeskvarna (detaljerad karta skickas med e-post till anmälda deltagare)
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
28 sep 2021

Anmäl dig

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden

Kontakt

Natur och landsbygd

Invasiva främmande arter

Invasiva främmande arter räknas som ett av de absolut största hoten mot biologisk mångfald. De kan också orsaka stora negativa effekter på jord- och skogsbruk samt människors och djurs hälsa.

Om oss

Stoppa afrikansk svinpest

Afrikansk svinpest är en smittsam och dödlig virussjukdom som drabbar tamgrisar och vildsvin. Genom att kasta ditt matavfall i soptunnor som vildsvin inte kommer åt är du med och stoppar smittan.

Miljö och vatten

Klimat och energi

FN:s senaste klimatrapport belyser stora utmaningar kring den globala uppvärmningen. Energi- och klimatfrågor är några av Länsstyrelsens viktiga uppgifter.

Om oss

Samla på platser

Vill du få nya tips på intressanta natur- och kulturområden i din närhet? Här kan du hitta en karta och krysslista över intressanta natur- och kulturområden i din närhet.

Två kokta kräftor

Om oss

Kräftfiske i Vättern 2021

Två helger återstår av årets kräftfiske för allmänheten på Vättern. Här kan du läsa om vilka regler som gäller för årets kräftfiske.

Man och kvinna vid en lapptopp

Om oss

Jobba hos oss

Är du intresserad av samhällsfrågor och vill vara med och bidra till ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbart samhälle?