Aktuella varningsmeddelanden i Jönköpings länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

26 nov 2021 klocka 10.30 - 12.00

Schyssta relationer

Ungdom som sitter på marken - sommarklädd

Utväg Skaraborg är en verksamhet som utbildar i metoden Schyssta relationer. Denna föreläsning ger dig en bild av hur din verksamhet kan arbeta våldspreventivt mot personer med intellektuellt funktionshinder genom denna metod. Föreläsningen är en del av en vecka fri från våld och orange week.

Föreläsare
Annelie Karlsson och Lina Bringsved samordnare på Utväg Skaraborg kommer att ge en inblick i schyssta relationer som är en metod att i grupp arbeta med våldspreventivt arbete.

Om metoden
Schyssta relationer är en gruppledarutbildning som har sitt ursprung i och fokus på att synliggöra och förebygga våld bland och mot personer med en intellektuellt funktionsnedsättning. Manualutbildningen riktar sig till personal inom LSS, habilitering, socialpsykiatri och särskola men kan även användas i andra sammanhang och grupper.

Arrangörer
Under En vecka fri från våld 2021 erbjuder länsstyrelserna i Blekinge, Halland, Jönköping, Kalmar och Kronoberg digitala föreläsningar om våldsförebyggande metoder. Föreläsningarna är kostnadsfria och vänder sig i första hand till dig som är yrkesverksam inom dessa län. Information om övriga föreläsningar Länk till annan webbplats.

En vecka fri från våld är en återkommande kampanj- och aktivitetsvecka som sätter ljuset på det förbyggande arbetet mot mäns våld mot kvinnor. Initiativet är skapat av Unizon och MÄN och stöds av Länsstyrelserna tillsammans med Sveriges Kommuner och Regioner, Jämställdhetsmyndigheten och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

VAR:
Digitalt via länk
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
17 nov 2021

Anmäl dig

Kontakt