23 feb 2021 klocka 09.00 - 12.00

Mjölk- och köttproduktion med fokus på klimatet - digitalt seminarium

Detta seminarium riktar sig till dig som har mjölk- eller köttproduktion och vill veta mer om hur du kan minska företagets klimatpåverkan, öka lönsamheten och rusta dig för ett nytt klimat. En rad föreläsare medverkar.

Program:

  • Helena Jonson, landshövding i Jönköpings län inleder dagen. I rollen som regeringens utredare berättar hon om pågående utredning om fossilfritt, oberoende lantbruk
  • Elin Ratovich, produktions- och hållbarhetsrådgivare, Växa Sverige berättar om effektiva och lönsamma åtgärder på gårdsnivå för att minska klimatavtrycket
  • Anders Karlsson, SLU föreläser om hur olika produktionsfaktorer från jord till tallrik kan påverka köttets ätkvalitet
  • Hagshultskossorna och Kalset Mjölk berättar om sina verksamheter och klimatförbättrande åtgärder
  • Frida Moberg, Länsstyrelsen visar hur länet och matproduktionen kommer att påverkas av klimatförändringarna
  • Pernilla Ardholt, Länsstyrelsen berättar om rådgivningen inom Greppa Näringen
  • Anna Werbitsch Arnell, Länsförsäkringar Jönköping belyser klimatsäkring och riskförebyggande arbete på gården

Seminariet arrangeras av Region Jönköpings län, LRF och Länsstyrelsen i Jönköpings län som ett samarbete inom ramen för arbetet med den regionala livsmedelsstrategin i Jönköpings län.

Frågor besvaras av Christina Odén på telefon 073-025 94 18.

VAR:
Seminariet är digitalt. Information om hur du ansluter dig skickas ut senare.
KOSTNAD:
Kostnadsfritt.
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
21 feb 2021

Kontakt

Länsstyrelsen i Jönköpings län

Besöksadress: Brunnsgatan 1, Jönköping