23
feb
2021
09.00 - 12.00
Mjölk- och köttproduktion med fokus på klimatet - digitalt seminarium

Detta seminarium riktar sig till dig som har mjölk- eller köttproduktion och vill veta mer om hur du kan minska företagets klimatpåverkan, öka lönsamheten och rusta dig för ett nytt klimat. En rad föreläsare medverkar.
Program:
- Helena Jonson, landshövding i Jönköpings län inleder dagen. I rollen som regeringens utredare berättar hon om pågående utredning om fossilfritt, oberoende lantbruk
- Elin Ratovich, produktions- och hållbarhetsrådgivare, Växa Sverige berättar om effektiva och lönsamma åtgärder på gårdsnivå för att minska klimatavtrycket
- Anders Karlsson, SLU föreläser om hur olika produktionsfaktorer från jord till tallrik kan påverka köttets ätkvalitet
- Hagshultskossorna och Kalset Mjölk berättar om sina verksamheter och klimatförbättrande åtgärder
- Frida Moberg, Länsstyrelsen visar hur länet och matproduktionen kommer att påverkas av klimatförändringarna
- Pernilla Ardholt, Länsstyrelsen berättar om rådgivningen inom Greppa Näringen
- Anna Werbitsch Arnell, Länsförsäkringar Jönköping belyser klimatsäkring och riskförebyggande arbete på gården
Seminariet arrangeras av Region Jönköpings län, LRF och Länsstyrelsen i Jönköpings län som ett samarbete inom ramen för arbetet med den regionala livsmedelsstrategin i Jönköpings län.
Frågor besvaras av Christina Odén på telefon 073-025 94 18.
- VAR:
- Seminariet är digitalt. Information om hur du ansluter dig skickas ut senare.
- KOSTNAD:
- Kostnadsfritt.
- SISTA ANMÄLNINGSDAG:
- 21 feb 2021
Kontakt
-
Anna Engstedt
Lantbruksrådgivare
E-post till Anna Engstedt
Telefon 010-2236243