19 aug 2019 klocka 17.00 - 20.00

Prideinvigning

Välkommen till prideinvigning och teaterföreställning "It's all too beautiful"!

Länsstyrelsen i Jönköpings län och Region Jönköpings län bjuder i samverkan med Qom ut in till festligheter för att kickstarta årets pridevecka. Vi träffas och minglar i Spiras foajé och får lyssna till tal och musik. Efter detta är du välkommen att se teaterföreställningen ”It´s all too beautiful”, en föreställning om transidentitet, hälsa och tejpade avgasrör.

Viktor ska plocka ihop för dagen och stänga bilverkstan just som en kund kommer in. Det är bästa vännen från när Viktor växte upp, Danne som alltid fanns där men som plötsligt flyttade under vårterminen i nian. Marie är en etablerad poet och hon skriver på en ny diktsamling, om hur det var att växa upp i en håla, i samhället som hon aldrig återvänt till, förrän nu. Hon har bestämt sig för söka upp sin bästis från barndomen. Det är första gången hon återvänder sedan hon flyttade, sedan hon slutade använda namnet Danne och kom ut som Marie.

Föreställningen går via humor och smärta till ett möte mellan två vänner som har betytt mycket för varandra. Ingenting är enkelt. Men ingenting är omöjligt.

Program

  • 17.00 Mingel i foajén när Region Jönköpings län och Jönköping Qom Ut finns på plats.
  • 18.00 Invigningsceremoni med tal av Mia Frisk, Helena Johnsson, Ann-Marie Nilsson och Alexandra Jauhiainen. Efter bandklippning hör vi musik av Jönköpings Sinfonietta.
  • 19.00 Teaterföreställning It’s all too beautiful med Teater Tropos på Caféscenen.
  • 20.00 Eftermingel i Restaurang Spira.

Boka biljett

Du bokar din biljett på Smålands musik & Teaters webbplats.länk till annan webbplats

VAR: Kulturhuset Spira (Foajén & caféscenen), Jönköping

KOSTNAD: Kostnadsfritt

SISTA ANMÄLNINGSDAG:

Kontakt