13 sep 2019 klocka 07.45 - 09.45

Vad är på JäJ...inom digitalisering?

Välkommen till en interaktiv fredagsfrukost den 13 september, där du får lära dig mer om vad AI (artificiell intelligens) och digitalisering har med jämlikhet och jämställdhet att göra. Du kommer att få lyssna till omvärldsspaning inom digitalisering med Beatrice Bengtsson, doktor i forskningspolitik och konsult på Sweco inom digital transformation, regional utveckling och jämställdhet.

Vad ger det för konsekvenser när AI-utvecklingen drivs av ett begränsat antal forskningsinstitut, företag och grupper av individer? Hur kan vi demokratisera AI-utvecklingen och motverka att ojämlikhet och ojämställdhet kodas in i träningsmodeller och reproducerar mänskliga misstag? Vad har regioner, kommuner och näringsliv för roll och ansvar och hur kan vi motverka det digitala utanförskapet? 

Program

07.45– 08.15: Frukost och välkommen!

08:15 – 09.30: Omvärldsspaning och samtal om digitalisering med Beatrice Bengtsson.

09.30 – 09.45: Avslut och mingel.

Målgrupp

Du är som är nyfiken på digitalisering ur ett jämställdhetsperspektiv, men även du som arbetar med eller vill fördjupa dig inom frågan. Medveten som omedveten, välkommen!

Om JäJ

JäJ är regional portal och samarbetsplattform inom jämställdhet och jämställd regional tillväxt i Jönköpings län. Bakom JäJ står Region Jönköpings län och Länsstyrelsen i Jönköpings län.

JäJ - För ett jämställt Jönköpings länlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

VAR: Vy Restaurang och Skybar, Vaggerydsgatan 1 i Jönköping

KOSTNAD: Kostnadsfritt (Vid utebliven närvaro utan avanmälan innan sista anmälningsdagen tas en avgift på 100 kr ut).

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 09 sep 2019

Anmäl dig

Kontakt