19 sep 2018 klocka 13.30 - 16.30

Klimatkonferensen 2018

Klimatkonferensen 2018 tar sin utgångspunkt i en berättelse om motivation, vetenskap och att bedriva verksamhet utifrån ett hållbarhetsperspektiv.

Hur vi agerar de kommande åren har stor betydelse för planetens stabilitet under en mycket lång tid framöver. Hur motiveras unga idag och vad behöver vi hålla koll på för att inte bli vilseledda i begreppsdjungeln? Hur skapas framgångsrika verksamheter och vad driver arbetet framåt? Vår målsättning är att du som deltagare ska få med dig konkreta kunskaper, inspiration och mer energi för att kunna bidra ytterligare i att skapa en mer hållbar framtid.

Årets talare

Amy Loutfi

Professor i informationsteknologi, Örebro universitet
Amy Loutfi är professor i informationsteknik med bred kompetens inom AI och dess tillämpning i olika typer av system som robotteknik och intelligenta system. Den här föreläsningen kommer fokusera på hur AI snabbt påverkar samhället, bland annat inom frågor relaterade till miljö och hållbarhet. Amy kommer beskriva några av AI: s grunder och förklara hur algoritmer kan vara kraftfulla verktyg för att underlätta för hela mänskligheten.

Björn Fondén

Tidigare FN-representant, föreläsare som kämpar för en bättre värld
Björn Fondén har ett outtröttligt engagemang för hållbarhetsfrågor och representerade 2017 Sveriges ung i FN. I Lidköping där han växte upp fanns inte mycket intresse för detta, så som 16-åring startade han sin första miljöorganisation. Sedan dess har han bland annat hunnit utbilda sig inom miljövetenskap och företagsekonomi vid Handelshögskolan i Göteborg, undersökt textilindustrin i Bangladesh och åkt med Fältbiologerna till klimattoppmötet i Paris. Björn kommer prata om hur unga kan ta makten över sin egen framtid, om organisering och hur vi tillsammans kan skapa en bättre värld.

Matilda Jarbin

Hållbarhetschef, Godsinlösen Nordic AB
Återanvändningsbolaget Godsinlösen Nordic AB (GIAB) har som affärsidé att hjälpa företag att omvandla avfall till resurs genom reparationer, återanvändning och vidareförsäljning. Matilda Jarbin är hållbarhetschef på GIAB och har bidragit starkt både till företagets interna hållbarhetsarbete och till den affärsstrategi som i dag ligger till grund för verksamheten. Matilda har en förmåga att på ett positivt och inspirerande sätt medvetandegöra människor om vikten av en hållbar utveckling. Hon är också drivande i Vismarlövsgården med klimatsmart och raps- och nötköttsproduktion!

Johan Gerklev

Hållbarhetschef, Skanska
Johan Gerklev är hållbarhetschef i Sverige på ett av världens största byggföretag, Skanska,där han under 20 år varit en drivande kraft i att etablera ett grönt perspektiv på byggande. 2015 nominerades han till Sveriges bästa hållbarhetschef för sitt långsiktiga och målmedvetna engagemang. Konkret har det handlat om miljömärkta hus, ISO-certifiering och hållbarhetsstrategier. Johan menar att det är lönsamt att förebygga miljöproblem, att stora företag måste gå före – och att allt är möjligt genom nytänkande. Johan har varit med sedan Hallandsåsen som blev Skanskas startskott för många gröna frågor.

Moderator

Emma Frans

Forskare, vetenskapsskribent och vinnare av Stora Journalistpriset. Emma Frans modererar oss med kunskap och energi genom årets Klimatkonferens.

Anmälan

Anmäl dig till Klimatkonferensen på Klimatveckans webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


VAR: Kulturhuset Spira, Jönköping

KOSTNAD: Kostnadsfritt

SISTA ANMÄLNINGSDAG:

Kontakt