14 sep 2018 klocka 09.00 - 15.00

Mat-och klimatseminarium - tänker vi på vad vi äter?

Välkomna till Jönköping läns årliga Mat-och klimatseminarium, seminariet som belyser matens betydelse för vår klimatpåverkan. Hur kan vi producera maten smartare och konsumera maten effektivare? Lyssna till föreläsare som berättar om hur livsmedelssektorn utvecklas och hur du och din organisation kan utvecklas med den.

Program

08:30 - 09:00 Registrering och kaffe

09:00 - 11:30 Förmiddagspass

Livsmedelsstrategin - hur ser länets framtida matproduktion ut?
Region Jönköpings län, Länsstyrelsen i Jönköpings län

Stadens roll i livsmedelsproduktionen
Niklas Wennberg, grundare av kunskapscentrumet Stadsjord

Vägen till hållbar livsmedelskonsumtion, exemplen Reko-ringar och Mattanken
Jordbruksverket

11:30 - 12:30 Lunch

 

12:30 - 15:00 Eftermiddagspass

 

Minskat Matsvinn i offentliga kök - Resterkocken, ett roligt sätt att minska matsvinnet
Ann Thorén, Sysav

Hållbar konsumtion på länets största lunchrestaurang
IKEA Jönköping

Minskat svinn från matbutiker - DeLA-butiken
Hela Människan

Anmälan

Du anmäler dig till seminariet på Klimatrådets webbplats.

Läs mer och anmäl dig till seminariet.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Seminariet är en del av Klimatveckan 2018.

Se hela Klimatveckans program på Klimatveckans webbplats.länk till annan webbplats

VAR: Jönköping, Stora hotellet

KOSTNAD: Kostnadsfritt

SISTA ANMÄLNINGSDAG:

Kontakt