Länsstyrelsen Jönköping – Jönköping

KALENDER

 • 07 sep 2021 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  Sociala medier för landsbygdsföretag På denna kurs får du lära dig mer om hur du använder de vanligaste sociala medierna.

  Anmäl dig här – senast 3 september

 • 07 sep 2021 Klocka som ikon 15.00 - 16.30
  Informationsmöte - en vecka fri från våld - orange week I november är det dags för En vecka fri från våld och 16 days of Orange . Vill du och din verksamhet vara en del av detta? Välkommen till informationsmöte för att få inspiration till vad er verksamhet ...

  Anmäl dig här – senast 5 september

 • 08 sep 2021 Klocka som ikon Heldag
  Utbildning Patriark Länsstyrelserna i Jönköping kommer att erbjuda utbildning i riskbedömningsinstrumentet Patriark under hösten 2021.

  Anmäl dig här – senast 20 augusti

 • 09 sep 2021 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  Sociala medier för landsbygdsföretag På denna kurs får du lära dig mer om hur du använder de vanligaste sociala medierna.

  Anmäl dig här – senast 3 september

Brandrisk och eldningsförbud

Eldningsförbud

Just nu gäller eldningsförbud i hela Jönköpings län. Här kan du läsa mer om vad du får göra och inte får göra när det råder eldningsförbud.

Om oss

Hjälp oss att hitta länets bästa initiativ för klimatet

Nu är nomineringen öppen för årets Klimatpris, som har delats ut av Klimatrådet i Jönköpings län sedan 2012. Vem tycker du förtjänar att bli årets vinnare?

Tjänster

Länsstyrelsens analys för bostadsmarknaden är här

I årets upplaga har Länsstyrelsen särskilt haft i uppdrag från Regeringen att stödja kommunerna i deras arbete att motverka vräkningar av barnfamiljer. Här kan du läsa rapporten i dess helhet.

Om oss

Samla på platser

Vill du få nya tips på intressanta natur- och kulturområden i din närhet? Här kan du hitta en karta och krysslista över intressanta natur- och kulturområden i din närhet.

Undersökning om trängsel

Svara på några korta frågor om dina dag och upplevelsen av trängsel. Med din hjälp kan vi få en bättre förståelse kring vilka insatser som behöver göras för att dämpa smittspridningen.

Om oss

Stoppa afrikansk svinpest

Afrikansk svinpest är en smittsam och dödlig virussjukdom som drabbar tamgrisar och vildsvin. Genom att kasta ditt matavfall i soptunnor som vildsvin inte kommer åt är du med och stoppar smittan.

NYHETER

 • 2021-06-22

  Hjälp till att stoppa afrikansk svinpest

  Afrikansk svinpest är en smittsam och dödlig virussjukdom som drabbar tamgrisar och vildsvin.Viruset finns inte i Sverigen ännu, men kan överleva länge i charkvaror och kött från grisar och vildsvin. Om virussmittade matrester hamnar i naturen kan sjukdomen spridas.
 • 2021-06-22

  Ny besöksadress från 1 Juli

  Länsstyrelsen har ny besöksadress från 1 juli Från och med 1 juli flyttar Länsstyrelsen sin verksamhet till Brunnsgatan ...
 • 2021-06-18

  Särskilt forum bildas för dialog om länets framtid

  I Jönköpings län bildas ett särskilt forum för dialog om länets framtid med fokus på näringslivets utveckling. Det står kl...
 • 2021-06-18

  Resultatet av årets spillningsinventering av älg 

  Resultatet av årets spillningsinventering av älg visar att älgstammen ökar i några av länets åtta älgförvaltningsområden.