Länsstyrelsen Jönköping – Jönköping

KALENDER

 • 21 sep 2021 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  Ta bättre bilder med mobil - för landsbygdsföretagare Är du landsbygdsföretagare och vill lära dig hur du tar bättre bilder att använda i din marknadsföring?

  Anmälningsdatum är passerat

 • 23 sep 2021 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  Ta bättre bilder med mobil - för landsbygdsföretagare Är du landsbygdsföretagare och vill lära dig hur du tar bättre bilder att använda i din marknadsföring?

  Anmälningsdatum är passerat

 • 24 sep 2021 Klocka som ikon 08.45 - 14.15
  En aktuell översiktsplan Välkommen till höstens konferens om aktuella översiktplaner.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 29 sep 2021 Klocka som ikon 08.30 - 16.00
  Freda - grundutbildning Detta är en grundläggande utbildning i instrumentet FREDA - farlighetsbedömning. Efter utbildningen kommer du veta mer om instrumentet och hur du använder det på bästa sätt i ditt arbete.

  Anmälningsdatum är passerat

Natur och landsbygd

Invasiva främmande arter

Invasiva främmande arter räknas som ett av de absolut största hoten mot biologisk mångfald. De kan också orsaka stora negativa effekter på jord- och skogsbruk samt människors och djurs hälsa.

Om oss

Stoppa afrikansk svinpest

Afrikansk svinpest är en smittsam och dödlig virussjukdom som drabbar tamgrisar och vildsvin. Genom att kasta ditt matavfall i soptunnor som vildsvin inte kommer åt är du med och stoppar smittan.

Miljö och vatten

Klimat och energi

FN:s senaste klimatrapport belyser stora utmaningar kring den globala uppvärmningen. Energi- och klimatfrågor är några av Länsstyrelsens viktiga uppgifter.

Om oss

Samla på platser

Vill du få nya tips på intressanta natur- och kulturområden i din närhet? Här kan du hitta en karta och krysslista över intressanta natur- och kulturområden i din närhet.

Två kokta kräftor

Om oss

Kräftfiske i Vättern 2021

Två helger återstår av årets kräftfiske för allmänheten på Vättern. Här kan du läsa om vilka regler som gäller för årets kräftfiske.

Man och kvinna vid en lapptopp

Om oss

Jobba hos oss

Är du intresserad av samhällsfrågor och vill vara med och bidra till ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbart samhälle?

NYHETER

 • 2021-09-09

  Arkitekturpärlan Kristallen återinvigs

  Nu återinvigs växthuset Kristallen i Bruzaholm. Kristallen har under de senaste fem åren genomgått en total restaurering o...
 • 2021-09-01

  Jönköpings län presenterade elektrifieringslöfte för infrastrukturminister Tomas Eneroth

  Nu ska arbetet skyndas på med elektrifieringen av regionala godstransporter. Under onsdagen 1 september presenterade Jönkö...
 • 2021-08-31

  Registrera din verksamhet med djur hos Jordbruksverket senast den 1 oktober

  Senast den 1 oktober 2021 ska du som ansvarar för en anläggning med djur, du som hanterar avelsmaterial och du som transpo...