Aktuella varningsmeddelanden i Jönköpings länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Länsstyrelsen Jönköping – Jönköping

Om Rysslands invasion av Ukraina

Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina är det många som känner oro inför det osäkra omvärldsläget. Här finner du länkar till relevant information.

KALENDER

 • 14 aug 2022 Klocka som ikon 10.00 - 17.00
  Så bygger du din trägärdsgård! Vill du lära dig att bygga trägärdsgård på traditionellt vis?

  Anmälningsdatum är passerat

 • 16 aug 2022 Klocka som ikon 17.00 - 21.00
  Fältvandring - vallodling i mjölk- och nötköttsproduktionen Välkommen till fältvandring i vallodlingsförsöken på Ridderberg! Denna kväll fokuserar vi på vallodling i mjölk- och nötköttsproduktionen och det finns även en möjlighet att få en genomgång av spannmå...

  Anmäl dig här – senast 15 augusti

 • 18 01 aug 2022 sep 2022 Klocka som ikon För tider, se program
  Resurseffektivisering på gården - inriktning mot nötproduktion Vid dessa två träffar kommer vi att diskutera hur man på bästa sätt kan hantera sina resurser och minska svinnet i produktionen samt diskuterar olika förbättringsmöjligheter utifrån gårdens resultat.

  Anmäl dig här – senast 16 augusti

 • 23 aug 2022 Klocka som ikon 13.30 - 14.30
  Hbtqi-personers utsatthet för våld Vill du få mer kunskap kring hbtqi-personers våldsutsatthet? Under QomUt-veckan i Jönköpings län kan du lyssna till hur RFSL Stödmottagning jobbar med frågan.

  Anmäl dig här – senast 22 augusti

En höna i en tatuerad kvinnas famn. 

Natur och landsbygd

Krisstöd till jordbruket

Producenter inom fjäderfä- och animaliesektorn i jordbruket, växthusföretag och yrkesfiskare som fått kostnadsökningar till följd av kriget i Ukraina kan ansöka om ekonomiskt stöd.

Djur

Varg i Jönköpings län

Varg väcker ofta många frågor. Här finns samlad information för dig som vill veta mer.

Låga flöden i Emån

Det råder vattenbrist i Emåns vattensystem. Därför är det viktigt att vara sparsam med vattnet. Här svarar vi på frågor för dig som har tomt eller verksamhet inom Emåns avrinningsområde.

Illustration med svensk flagga och röd husgavel mot blå himmel.

Informationsverige.se

Länsstyrelsernas webbplats med samhällsinformation för dig som är ny i Sverige. Webbplatsen är översatt till flera språk.

Köp inte smuggelhund

Vill du köpa hund? Då gäller det att vara uppmärksam eftersom det finns en risk att den hund du köper är en smuggelhund.

Om oss

Vem ska få länets Klimatpris 2022

Hjälp oss att hitta de bästa initiativen. Du kan nominera företag, föreningar eller personer, som har gjort en extra insats inom energi- och klimatområdet.

NYHETER

 • 2022-08-12

  Kustbevakningen övervakar torkan i Emån

  Länsstyrelserna i Jönköpings och Kalmar län följer vattensituationen i Emåns avrinningsområde noggrant. För att få en ännu bättre lägesbild kommer Kustbevakningen nu att bistå med flygningar över området.
 • 2022-08-09

  Nu öppnar ansökan om krisstöd för animalie- och växthussektorn

  Från och med idag, den 9 augusti, kan du som är producent inom animalie- och växthussektorn söka krisstöd för ökade kostna...
 • 2022-08-09

  Sista chansen för året att söka stöd för Klimatinvestering

  I slutet på augusti startar sista ansökningsomgången för Klimatklivet 2022. En ansökan till Klimatklivet kan bara lämnas i...
 • 2022-08-04

  Information om hantering av döda vilda fåglar

  Syftet med informationen är att ge råd och stöd till kommunerna om hantering av döda vilda fåglar.