Kommande händelser

Juni 2018
ti on to fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Nya lansstyrelsen.se

Med ny design, ett enklare språk och förbättrad struktur ska det bli enklare för dig att hitta det du söker.

En person som ritar ett hus. Foto: mostphotos.se

Varje kommun ansvarar för att planlägga sina mark- och vattenområden med hänsyn till natur, kultur, miljö och klimat. Länsstyrelsens roll är att samordna olika intressen, och se till att nationella mål får genomslaget i länet.

Kameror på en vägg.

Reglerna för kamerabevakning ändrades den 25 maj, detta på grund av EU:s nya dataskydds­förordning. Det kommer även att ske förändringar från och med den 1 augusti 2018 när den nya kamera­bevakningslagen börjar gälla.

Tågspår. Foto: Länsstyrelsen Jämtlands län.

Länsstyrelsen har olika roller och ansvar i arbetet med att planera väg- och järnvägar. Vi bidrar till exempel med statliga planeringsunderlag och godkänner miljökonsekvensbeskrivningar.

Närbild av en svart och vit mans händer i ett handslag. Foto: Roland Magnusson

Du som är del av en ideell organisation, ett trossamfund eller arbetar på kommunen kan söka bidrag för insatser som hjälper asylsökande att etablera sig i Sverige. Bidragen är en del av den nationella satsningen TIA - Tidiga insatser för asylssökande.

En familj på en äng. Foto: mostphotos.se

Länsstyrelsen samordnar länets ANDT-förebyggande arbete genom utbildning och stöd till kommuner, och tillsyn av kommunens kontroller av bland annat serveringstillstånd.