Anläggningar vid statliga fjälleder

Naturvistelse och friluftsliv är hälsosamt och får oss att må bra. Här får du information om vad som gäller för Länsstyrelsen Jämtlands läns anläggningar längs statliga fjälleder.

Information om rastskydd med anledning av covid-19

Länsstyrelsens rastskydd längs de statliga lederna i fjällen fyller en viktig funktion för fjällsäkerheten. Nu i efterdyningarna av coronapandemin är det åter tillåtet att använda rastskydden utan restriktioner. Besökare behöver till exempel inte begränsa användandet till ett sällskap åt gången i rastskydden.

Fortsätt följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer Länk till annan webbplats., håll avstånd och ge dig ut på tur bara om du känner dig fullt frisk.

Övriga anläggningar

Även dass, raststugor, vindskydd och eldplatser längs leder och i naturreservat och nationalparker är öppna som vanligt, eftersom de fyller en viktig funktion för säkerhet och tillgänglighet. Även här gäller att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.


  • Tänk på att aldrig ge dig av ut om du har symptom på sjukdom.
  • Ta gärna med dig handsprit och/eller tvål så att du kan hålla god handhygien även när du är ute.
  • Om du är ovaccinerad, tillhör en riskgrupp eller bara vill vara extra försiktig – besök gärna mindre kända platser där risken för trängsel är mindre.
  • Med gratisappen Jämtlands Naturkarta får du hjälp att utforska nya områden nära dig. Om du laddar ner appen har du all information och en karta med dig i mobilen, där du kan se var du är även när du är offline.
    Länk till Jämtlands Naturkarta Länk till annan webbplats.
  • Var noga med säkerheten, utmana inte och utför prestationer efter förmåga.
  • Var rädd om naturen och om varandra!

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Marita Ljung

Besöksadress

Residensgränd 7

Postadress

831 86 ÖSTERSUND

Organisationsnummer

202100-2452

Följ oss