Risk för gräsbrand i Jämtlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Hur får vi mat under en samhällskris?

Tio människor runt ett konferensbord i förgrunden och två föreläsare i bakgrunden

Livsmedelskonferensen lockade allt från mjölkbönder till nationella myndigheter. Foto: Länsstyrelsen Jämtlands län.

Vad händer om transporterna stannar, reservdelar inte längre går att beställa eller ett långvarigt strömavbrott slår ut viktig infrastruktur? Hur påverkas länets lantbrukare, butiker, grossister, restauranger och alla andra som ser till att vi får mat på bordet?

Den 18 februari samlades lantbrukare, kökspersonal, handlare, grossister och andra viktiga aktörer inom livsmedelsförsörjningen i Jämtlands län. Målet var att kartlägga hur vår region påverkas av störningar i transporter, personalförsörjning och råvarutillgång.

Starkare tillsammans

Under dagen diskuterades risker, sårbarheter och möjliga lösningar. Erfarna personer från branschen delade med sig av insikter om hur en kris skulle kunna påverka deras verksamheter och vilka åtgärder som kan minska riskerna. Jämtlands län har andra förutsättningar än exempelvis Skåne eller Norrbotten – våra utmaningar och möjligheter ser annorlunda ut.

Den kunskap och de insikter som framkom under träffen stärker Länsstyrelsen Jämtlands län i arbetet med att förbättra motståndskraften inom livsmedelsförsörjningen. Detta är en viktig del i uppbyggnaden av totalförsvaret och vår gemensamma beredskap inför framtida kriser.

Kontakt

Robin Åslund

Utvecklare i krisberedskap

Dela sidan:

Landshövding

Marita Ljung

Besöksadress

Residensgränd 7

Postadress

831 86 Östersund

Organisationsnummer

202100-2452

Följ oss