Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Glädje och förvåning när Guldstjärnan delades ut på Residenset

Lena Alke blev 2023 års Serviceperson i Jämtlands län. Hon driver butiken Handlarn i Rötviken och Rötvikens camping under sommaren. Priset tog hon emot av landshövding Marita Ljung och JHT:s vd Teres Gärdin på Residenset.

– Jag ska ta taxikort för mina prispengar. Det sa Lena Alke, 2023 års Serviceperson som driver en butik och en camping i Rötviken.

Med energi och engagemang har Lena tagit över livsmedelsbutiken ”Servicepunkt Handlar’n i Rötviken”. Butiken är en viktig servicefunktion och mötesplats där Lena snabbt har blivit en betydelsefull person för hela Hotagsbygden. Med kreativitet och hjärta är hon orädd för att prova nya saker som ger mervärden till bybor och besökare.

Motivering till Lena Alke, 2023 års Serviceperson

Det var en förväntansfull stämning och viss spänning i luften på Residenset. Priserna för Årets Serviceperson och Årets Serviceföretag, skulle delas ut. Åtta personer och lika många företag var nominerade från länets samtliga kommuner.

I juryn sitter landshövdingen och JHT:s (Jämtland Härjedalen Turisms) vd Teres Gärdin. Att välja är inte en enkel uppgift.

– Ni är så bra på service och ni är alla vinnare och eldsjälar. Ni är dessutom otroliga personer allihop så att utse de två bästa av er är svårt, sa Marita Ljung.

Rötviken tog priset

Årets Serviceperson blev Lena Alke, aktiv i Rötviken med butik och camping. Och hon blev förvånad.

– Jag blev helt överrumplad, sa hon efter prisceremonin med ett leende på läpparna. Prissumman på 5 000 kronor ska hon delfinansiera ett taxikörkort med.

Årets Serviceföretag 2023 gick till Åsarna Skicenters ägare Håkan och Britt-Marie Svensson.

Deras företag brann ner till grunden i mars 2023. Enligt motiveringen har de funnit styrka och driv att bygga upp sin verksamhet igen. De var väldigt glada över att få priset.

2023 års Serviceföretag i länet. Åsarna Skicenters ägare Håkan och Britt-Marie Svensson var rörda till tårar vid prisutdelningen på länsresidenset. De fick priset av Teres Gärdin på JHT och landshövding Marita Ljung.

Med stort engagemang i bygden har Åsarna Skicenter i många år varit ett landmärke i kommunen och ett självklart mat- och shoppingstopp för medborgare och besökare. Trots branden som ödelade deras verksamhet har de satt sina kunder först genom att starta upp en provisorisk verksamhet och likt fågel Fenix snabbt funnit styrka och driv att bygga upp sin verksamhet igen.

Motivering till Åsarna Skicenter, Årets Serviceföretag

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Marita Ljung

Besöksadress

Residensgränd 7

Postadress

831 86 Östersund

Organisationsnummer

202100-2452

Följ oss