Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Mer dialog med näringslivet, var Marita Ljungs budskap på Innovationsdagen

– Vi är inte alltid helt uppdaterade. Vi på myndigheten måste vara ödmjuka och säga att vi inte kan allt. Det sa Marita Ljung när hon pratade om Länsstyrelsens möjligheter att bidra till den gröna omställningen. Till vänster i bild moderator Anna Longueville.

– Länsstyrelsen ska underlätta och vara ett smörjmedel i näringslivets gröna omställning.

Det sa landshövding Marita Ljung på Årets Innovationsdag, Jämtland Beyond Tomorrow.

I pausen passade landshövding Marita Ljung på att prata med Anna Longueville, Miun, polisområdeschef David Westlin och Åsa Söderkvist (chef för lokalpolisområde Östersund).

Twin Transition var Innovationsdagens tema och diskussion. Begreppet betyder att man gifter ihop möjligheterna med digitalisering och grön omställning.

Samtalen handlade också om framtiden, klimathot och vår möjligheter att möta dessa med Twin Transition.

– Vi är alldeles lagom stora som bolag. Vi har både goda resurser och korta beslutsvägar, sa Jämtkrafts vd Ylva Andersson.

Hans-Erik Nilsson, vice rektor för innovation och näringslivssamverkan på Miun, berättade att universitetet har flera forskningsområden runt hållbarhet och grön omställning.

Dela kunskap och tankar

– Den här dagen är ett tillfälle att lära och dela, svarade han på frågan om vad han förväntade sig av Jämtland Beyond Tomorrow.

Marita Ljung berättade om Länsstyrelsens roll och möjligheter och fokuserade på myndighetens olika förutsättningar att möta förändringar och innovation hos näringslivet.

– Vi måste samarbeta för omställningsarbete måste gå fort. Vi måste vara snabba med tillståndsgivning samtidigt som vi har en lagstiftning att följa.

– Det finns goda exempel i länet. Omställningsarenan är ett. Samverket är också väldigt bra då det är ett samarbete mellan myndigheter och det ger ett gott resultat för vår samordning och vårt samarbete, sa Marita Ljung.

En dag fylld av inspiration, ny kunskap och värdefullt nätverkande. Här möts experter inom framtidsspaning och megatrender, twin transition och cirkulär ekonomi.

Peak Innovations hemsida – om Innovationsdagen

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Marita Ljung

Besöksadress

Residensgränd 7

Postadress

831 86 Östersund

Organisationsnummer

202100-2452

Följ oss