Aktuella varningsmeddelanden i Jämtlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Invigning av Östersunds första publika snabbladdare för lastbilar

Ytterligare fyra snabbladdare till person- och lastbilar i länet, är glädjande besked. Lars Lundstam och Marita Ljung invigde snabbladdarna som ger 350 kilowatt vardera.

– Lundstams Återvinning AB ligger i framkant med sitt miljöarbete. Det sa Marita Ljung vid invigningen av fyra snabbladdare för tung trafik.

Johan Redhe är vd på Lundstams i Östersund och ledde invigningen av snabbladdarna.

Efter dagens invigning på Lundstams finns det 18 laddare för tunga fordon i länet. Lundstams har fått stöd på drygt 11 miljoner av Energimyndigheten inom ramen för ”Regionala elektrifieringspiloter för tunga tansporter” för att bygga snabbladdare i Lugnvik och Järpen.

– Vi har 4 000 laddbara privatbilar i länet. Dessutom vet vi att vi får allt fler tunga transporter som har behov av en tillgänglig laddinfrastruktur, berättade landshövdingen.

För både personbilar och tung trafik

Det speciella med dessa snabbladdare är att de är publika, vilket betyder att de är tillgängliga och anpassade för alla företag men även privatpersoner. Vem som helst kan alltså åka dit och ladda sitt fordon. Dessutom är de anpassade för både personbilar och tung trafik.

Ladda gratis de tre första veckorna

Vd Johan Redhe var glad åt det stora antalet gäster - trots snöovädret. Och han hade ett erbjudande.

– Under tre veckors tid är det gratis för alla att ladda här. Det gäller både personbilsägare och företag som har tunga fordon, berättade Redhe.

Vi kan konstatera att regeringen satsar på fortsatt utbyggnad. I kommande budget finns mer pengar för det som kallas Klimatklivet och det innebär möjligheter för utökad laddinfrastruktur.

Marita Ljung

Kontakt

Claes Ahlström

Kommunikatör

Dela sidan:

Landshövding

Marita Ljung

Besöksadress

Residensgränd 7

Postadress

831 86 Östersund

Organisationsnummer

202100-2452

Följ oss