Höga flöden i Jämtlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nu lanseras Omställningsarenan för snabbare klimatomställning

På Klimatseminariet 13 september lanserar Miljö- och klimatrådet Omställningsarena för Jämtlands län. Det är ett program som ska attrahera företag och organisationer att höja ambitionsnivån och gå snabbare fram i omställningsarbetet.

Målet med Omställningsarenan är att öka kunskap och engagemang för att skapa en positiv omställning i Jämtlands län.

Att skapa starka nätverk där olika delar av samhället samarbetar för det gemensamt bästa, är ett av Omställningsarenans mål.

Vad är Omställningsarenan?

Det är projektteamet för Klimatneutrala Östersund 2030 på Östersunds kommun som projektleder och samordnar Omställningsarenan.

Omställningsarenan riktar sig till de organisationer och företag i Jämtlands län som vill öka kunskapen och stärka förmågan att bedriva både effektivt och smart klimatomställningsarbete.

Omställningsarenan utgörs huvudsakligen av fysiska träffar en gång i kvartalet. Träffarna ska underlätta arbetet med klimatomställning och kommer att ha följande innehåll:

  1. Kunskapsförmedling och utbildning
  2. Workshoppar
  3. Inspiration och nätverkande

Tillsammans skapar deltagande parter innehåll, engagemang och resultat. Målet är att Jämtlands län ska vara fossilbränslefritt och minska utsläpp av växthusgaser med minst 10 procent varje år under perioden 2023–2030.

”Många organisationer vill vara med”

Landshövding Marita Ljung – ordförande i Miljö- och klimatrådet – samt Östersunds kommunalråd Effie Kourlos, kommer att presentera och lansera Omställningsarenan under Klimatseminariet.

– Det är fantastiskt roligt att vi har ett gott samarbetsklimat och att det är så många organisationer som vill vara med och bidra genom att samordna resurser.

– Vi siktar på att alla som arbetar med näringslivsutveckling är med i Omställningsarenans arbete. Alla är viktiga, säger Marita Ljung, landshövding i Jämtlands län.

Östersunds kommun ingår, som en av 23 svenska städer, i det nationella innovationsprogrammet Viable Cities för klimatneutrala städer 2030.

För mer information:

Caroline Hildahl, projektledare Klimatneutrala Östersund 2030, Östersunds kommun
telefon 076-1174240
caroline.hildahl@ostersund.se

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Marita Ljung

Besöksadress

Residensgränd 7

Postadress

831 86 ÖSTERSUND

Organisationsnummer

202100-2452

Följ oss