Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Högt köptryck vid försäljnings-starten av dygnskort för småviltjakt

Ripa och gevär

Foto: Fredrik Herrlander

Tekniska problem med bokningen av småviltjakt ledde under söndagen till överbokningar. I de områden där antalet jägare är begränsat kan detta innebära att vissa får sina bokningar avbokade. Berörda personer kontaktas direkt av Länsstyrelsen i Jämtlands län.

Det system som Länsstyrelsen använder sig av för försäljning av jaktkort för småviltjakt på renbetesfjäll i Jämtlands län, NatureIT, fick tekniska problem under söndagen då försäljningen av dygnskorten öppnade. Problemet ledde till överbokningar av vissa kvoterade områden där man bara får vara ett begränsat antal personer.

Detta innebär att de personer som bokat jakten sist kommer bli kontaktade av Länsstyrelsen och få sina bokningar avbokade eller återbetalda beroende på vilket jakttillstånd man har. Länsstyrelsen arbetar nu intensivt med att försöka kontakta berörda personer och informera om vad som har hänt.

NatureIT låter meddela att med tanke på det extremt stora köptrycket gick försäljningsstarten ändå förhållandevis bra, systemet gick trögt men höll för köptrycket. NatureIT bedömer att problemen kommer minska framgent då köptrycket minskar, men de arbetar även med att hitta en långsiktig lösning på problemet med överbokningar.

Kontakt

Småviltjakt i Jämtlands län
Skicka e-post till Småviltjakt

Telefon 010-225 30 00
Telefontid: Måndag till torsdag 13.00-14.00

Dela sidan:

Landshövding

Marita Ljung

Besöksadress

Residensgränd 7

Postadress

831 86 ÖSTERSUND

Organisationsnummer

202100-2452

Följ oss