Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Eldningsförbud upphör

Från och med 18.00, onsdagen den 28 juni, är det återigen tillåtet att laga mat och grilla i skog och mark. Då upphör nämligen nuvarande eldningsförbud.

Stora regnmängder väntas till länet de kommande dagarna. Det gör att räddningstjänsten bedömer att det eldningsförbud som trädde i kraft den 10 juni inte längre behövs. Eldningsförbudet upphör klockan 18.00 den 28 juni.

Tack vare att de allra flesta förstod och respekterade eldningsförbudet uppstod inga stora skogsbränder under de drygt två veckor det gällde.

Fortsätt vara försiktiga med eld

Använd gärna de fasta grillplatserna även nu när eldningsförbud inte råder i länet. Och var alltid försiktig med eld i skog och mark!

Vad är en ”fast grillplats”?

Under eldningsförbudet har det förekommit oklarheter om vad som utgör en ”fast grillplats”. Här är definitionen från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB):

En fast grillplats är en plats som är byggd för grillning och är avgränsad med till exempel betongrör eller sten. Runt den ska det också finnas en bred markyta med grus eller annat brandsäkert material.

Det räcker alltså det inte att själv lägga några stenar i en ring för att det ska räknas som en fast grillplats.

Kontakt

Landshövding

Marita Ljung

Besöksadress

Residensgränd 7

Postadress

831 86 ÖSTERSUND

Organisationsnummer

202100-2452

Följ oss