Aktuella vädervarningar i Jämtlands länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Vägledning till friluftsliv i Vålådalens naturreservat

Vill du elda, övernatta, cykla, rida, paddla eller något annat? Då behöver du ta reda på vad som gäller för just din planerade aktivitet.

Sedan mitten av maj 2023 gäller nya regler för friluftsliv i reservatet. Området är indelat i fyra olika zoner med särskilda regler för vad du får göra i respektive zon, och i vissa fall även när eller hur.

Utöver indelningen i zoner finns några områden med särskilda restriktioner. Till exempel är det fortsatt beträdnadsförbud på Pyramiderna och vid Blanktjärn, och på några platser får du inte slå läger och övernatta.

Vägledning

Som hjälpmedel för att planera ditt besök finns en digital områdesberättelse med möjlighet att söka information utifrån vad du vill göra när du kommer hit. Vandra, cykla, rida, tälta, åka skidor eller något annat?

Utforska möjligheterna med hjälp av den digitala områdesberättelsen Länk till annan webbplats.

När du redan är på plats i området kan du lätt ta reda på vilka regler som gäller just där du befinner dig med hjälp av ett interaktivt kartverktyg. Med mobil, surfplatta eller dator kan du gå in och ”peka” på skärmen och snabbt få information. Observera att mobiltäckningen är dålig på vissa platser, så det är alltid bra att söka information i förväg.

Få vägledning och information med det digitala interaktiva kartverktyget Länk till annan webbplats.

Planerar du att besöka naturreservatet med en skolklass, ordna en guidad tur, göra en utflykt med din förening eller arrangera en tävling? Då räknas det som organiserad verksamhet, och utöver de vanliga föreskrifterna gäller särskilda regler.

Information kring organiserad verksamhet i naturreservatet Vålådalen Länk till annan webbplats.

Mer information om naturreservatet Vålådalen hittar du under besöksmålssidorna. Här kan du ta del av reservatsfakta, exempelvis områdesbeskrivning, föreskrifter och serviceinformation.

Vålådalens naturreservat på Länsstyrelsens besöksmålssida

 

Kontakt

Länsstyrelsens naturvårdsförvaltning

Dela sidan:

Landshövding

Marita Ljung

Besöksadress

Residensgränd 7

Postadress

831 86 ÖSTERSUND

Organisationsnummer

202100-2452

Följ oss