Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

40-årsjubileum när Mc-klubb körde ut flaggor

Sveriges Motorcyklister Jämtland dök, sin vana trogen, upp på Residenset på Sveriges nationaldag. Senare på dagen tog de emot flaggorna av landshövdingen på Jamtli innan de började köra ut dem till privatpersonen i Härjedalen och Jämtland.

I 39 år har dom kört ut svenska flaggor över hela länet. Nationaldagen började med träff och fika på Residenset, fortsatte på Jamtli och avslutades med flaggleveranser i länet för 40:e gången.

Sist men inte minst. Pelle "Pupp" Sandström lämnade Jamtli sist av motorcyklisterna för att köra ut flaggan.

Samarbetet mellan Länsstyrelsen och Sveriges Motorcyklister Jämtland, är unikt. Ingen annan länsstyrelse får den här hjälpen med att leverera flaggor i sina län.

I år är det 40-årsjubileum. Landshövding Marita Ljung bjöd in till fika på nationaldagens morgon i Residenset. Ett 20-tal klubbmedlemmar mullrade fram med sin tungviktare och parkerade på gatan.

Landshövdingen höll ett tacktal och sa att hennes kollegor i lander blivit intresserade och frågat om samarbetet.

– Välkomna hit till Residenset och tack för att ni hjälper oss i år också. Och ett särskilt tack eftersom det är 40:e gången, sa Marita Ljung.

Jag vill också passa på att berätta att vi faktiskt firar ett jubileum till i dag. För i år är det 40 år sedan motorcykelklubben körde ut den första flaggan till privatpersoner som ansökt om flagga i länet.

Marita Ljung i sitt nationaldagstal på Jamtli.

Efter fikat på Residenset fortsatte landshövdingen sitt nationaldagsfirande på Jamtli där motorcyklisterna dök upp på nytt. På scenen kom dom upp och fick var sin flagga att leverera till bland annat Tänndalen, Duved och Bräcke.

– I 40 år har ni kört runt i hela länet i ur och skur. En fanfar, stor applåd och hurra! sa Marita Ljung på Jamtlis scen.

Nationaldagen är för mig en dag för fest, gemenskap, stolthet och glädje över vårt vackra, demokratiska land. Och i dag firar vi allt det som Sverige representerar.

Landshövding Marita Ljung

Presidenten Eva Röse, landshövdingen Marita Ljung och Jamtlis ungdomstalare Ida Eriksson.

På Jamtlis scen genomfördes ett program Hemvärnets musikkår, tal av presidenter Eva Röse och utdelning av fana från Stiftelsen Sveriges Nationaldag.

– Fanan i år går till Hej Främling som startade sin verksamhet på en flyktingförläggning i Grytan. I dag finns Hej främling på 50 platser från Kalix i norr till Malmö i söder.

President Eva Röse höll ett väldigt engagerande tal om svenska värden, vår demokrati och hur vi måste försvara den.

– Vi som kan använda våra röster måste göra det. Och du som står under vår flagga får inte förtrycka, skada eller skrämma andra, sa presidenten.

Eva Röse gratulerade Hej Främling som fick ta emot en fana från Stiftelsen Sveriges nationaldag.

Kontakt

Maria Anstett-Rim

Ledningskoordinator

Landshövding

Marita Ljung

Besöksadress

Residensgränd 7

Postadress

831 86 ÖSTERSUND

Organisationsnummer

202100-2452

Följ oss