Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Invigning av Naturvistelse för hälsan 2 juni

Tallskog

Det har länge varit känt att friluftsliv och naturkontakt kan främja vår hälsa på ett positivt sätt, både psykiskt och fysiskt. Nu lanseras därför initiativet ”Naturvistelse för hälsan”, som är ett antal uppmärkta vandrings- och promenadslingor runt om i länet. Initiativet är ett samarbetsprojekt mellan fem av länets kommuner, Region Jämtland/Härjedalen samt Länsstyrelsen Jämtlands län.

För att underlätta tillgängligheten är stigar och leder svårighetsgraderade och tydligt presenterade i informationsblad. Det finns enklare och svårare stigar, liksom sittplatser för att vila längs vägen. Tanken är att det ska vara lätt att komma ut i skog och mark – avsett ålder eller vana.

Den 2 juni välkomnar flera av de medverkande kommunerna till invigning av sina respektive promenadstråk. Vid Lillsjön i Östersund bjuds det till exempel på kokkaffe, pinnbrödsgrillning över öppen eld och gemensam promenad. I Krokom bjuder byföreningen på förfriskningar och frukt i Björkparken. I länken nedan hittar du tider och platser som är aktuella.

Naturvistelse för hälsan är ett utvecklingsarbete i samarbete mellan Folkhälsoenheten vid Region Jämtland Härjedalen, Länsstyrelsen Jämtlands län och kommunerna Berg, Bräcke, Krokom, Härjedalen samt Östersund. Målet är att få fler länsbor att bibehålla eller förbättra sin hälsa genom vistelse eller rörelse ute i naturen.

Kartor och mer information om invigningsdagen finns på Region Jämtland Härjedalens webbplats. Länk till annan webbplats.

Kontakt

Annica Ideström

Friluftssamordnare

Landshövding

Marita Ljung

Besöksadress

Residensgränd 7

Postadress

831 86 ÖSTERSUND

Organisationsnummer

202100-2452

Följ oss