Aktuella varningsmeddelanden i Jämtlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Marita hälsade Länsförsäkringar i Sverige välkomna till Jämtland

Landshövding Marita Ljung hälsade deltagarna på Länsförsäkringar AB välkomna till länet. Hon passade på att berätta om alla skidmedaljörer som bor och tränar i länet.

– Jämtarna är entreprenörsdrivna, vi har den näst högsta andelen företagare i landet och tredje högst på nyföretagande. Och det är skogen och besöksnäringen som är vår basindustri.

Det sa landshövding Marita Ljung när hon välkomnade Länsförsäkringar AB på deras årsstämma i Åre.

Länsförsäkringar AB:s årsstämman på Copperhill inleddes med överraskande skönsång av Hans Löfgren. Han arbetar som skadeförebyggare på Länsförsäkringar i Östersund och sjöng som en operasångare.

Han ackompanjerades av Angela Murén – sekreterare på Länsförsäkringar i Östersund – och de möttes av stående ovationer efter O sole mio.

Hans Löfgren sjöng O Sole Mio och fick stående ovationer av Länsförsäkringars deltagare på årsstämman.

Skogsindustrins och besöksnäringens betydelse, var exempel på vad landshövdingen berättade om.

Landshövdingen höll ett välkomsttal och visade bilder från länet.

– Jag kommer från Västerås och Västmanland och hade ingen som helst anknytning till länet innan jag fick uppdraget. Så det har varit två fantastiska år då jag lärt känna länet och jämtarna.

17 miljoner jämtar?

Marita Ljung berättade att länet har 12 procent av Sveriges yta och att om vi hade bott lika tätt som i Nederländerna så hade det bott 17 miljoner invånare här, något som drog ner skratt i publiken.

- Fjällen, 4 000 vattendrag, en levande landsbygd och massor med olika naturupplevelser, är viktiga delar av vårt län. Vi har Vålådalens Naturreservat, Sonfjällets nationalpark och Gimåns fiske för att nämna några. Och till sommaren invigs Geopark Indalsälven vid Döda Fallet, sa landshövdingen.

Östersundsmedarbetarna Hans Löfgren och Angela Murén framförde You Raise Me Up och O sole mio på ett fantastiskt sätt.

Kontakt

Claes Ahlström

Kommunikatör