Aktuella varningsmeddelanden i Jämtlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Anna och Nils sålde första blommorna till Marita Ljung

Bild på barnen Anna Ekeljung och Nils Isvén som var snabba när de skulle sälja Förstamajblommor. De kom till Residenset och sålde de första till landshövding Marita Ljung.

Anna Ekeljung och Nils Isvén var snabba när de skulle sälja Förstamajblommor. De kom till Residenset och sålde de allra första till landshövding Marita Ljung.

Tisdag 18 april startade försäljningen av Förstamajblommor i Sverige. Anna och Nils från Brunflo var snabbt igång och besökte landshövdingen. Och de fick in sina första pengar till fattiga barn och ungdomar.

Försäljning pågår. Anna och Nils från Sörgårdsskolan i Brunflo, visade upp utbudet för landshövdingen. Under besöket deltog också Karin Eriksson från Brunflo Majblommeförening.

– Hur blir man landshövding? Anna Ekeljung passade på att ställa frågan innan försäljningen tog vid.

Marita Ljung berättade att regeringen utser landshövdingar. Och att det är ofta personer som varit höga chefer eller politiker, som får jobbet.

Trevligt samtal

Sedan kom produkterna på bordet. I väskorna hade barnen ett stort utbud. Och under tiden försäljningen pågick fortsatte frågorna och samtalet.

– Och vart går pengarna? undrade landshövdingen.

– De går till barn och ungdomar som har föräldrar med dålig ekonomi. En del av pengarna kommer att gå till dans, fotbollsskola och badkort, förklarade tredjeklassare Nils Isvén som hade läst på.

12-årig designer från Karlstad

Årets majblomma är grön och blå med en orange prick i mitten. Den är formgiven av Elsa Schymberg som är 12 år och kommer från Karlstad. Hon har döpt årets majblomma till Fred på jorden.

Landshövdingen valde en liten brosch och en krans. Och de första blommorna var därmed sålda. Med ett "lycka till" tackade Anna och Nils för sig för att skynda sig till skolan och äta lunch. Men senare i dag ska de ut och sälja mer.

Läs om Majblommans historia – Majblomman Länk till annan webbplats.

Bild på snabba försäljare. På morgonen första försäljningsdagen passade Anna Ekeljung och Nils Isvén på att sälja majblommor till landshövdingen.

Snabba försäljare. På morgonen första försäljningsdagen passade Anna Ekeljung och Nils Isvén på att sälja majblommor till landshövdingen.

Kontakt

Claes Ahlström

Kommunikatör