Aktuella varningsmeddelanden i Jämtlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Fest och glädje när kungaparet besökte länet

Kungaparet och landshövdingen fick en väldigt trevlig dag tillsammans i Östersund. Paret besökte Jamtli, åt lunch på Residenset och gick sedan i en kortege som avslutades med underhållande program på Stortorget.

Underhållning på Stortorget. Besök på Jamtli. Kungaparet fick också lyssna på Jon-Henrik Fjellgren och möta tusentals jämtar vid sitt besök i Östersund.

Besöket började på Jamtli där museichefen Olov Amelin tog emot. Inne på Jamtli spelade Hemvärnets musikkår. Besöket fortsatte sedan i Jamtlis aula med ett teaterstycke om hur Jämtland blev svenskt 1645.

Jamtli hade gjort en bildutställning med motiv från kungens besök i länet. Han föddes som hertig av Jämtland och har tillbringat många semestrar med familjen i Storlien. Det fanns många bilder att visa, något kungen uppskattade.

Marita Ljung sjöng Jämtlandssången

Besöket gick sedan vidare med lunch på Residenset. Där serverades länets två landskapsrätter. Under lunchen passade landshövding Marita Ljung på att sjunga Jämtlandssången under ackompanjemang av Residensets husfru Elin Runudde.

Efter lunchen gick kungaparet i kortege från Stjärntorget till Stortorget. Besökarna efter kortegevägen var tusentals och en stor mängd poliser fanns på plats.

Länets skidåkare firades

På Stortorget väntade konferenciern Anneli Lanner på scenen. Under programmet hyllades många av länets framgångsrika skidåkare. Kören Rockin Pots sjöng och presenterades.

Ett väldigt uppskattat uppträdande stod Jon-Henrik Fjellgren för. Iklädd ljusblå, skimrande kolt sjöng han flera låtar till publikens stora förtjusning.

Besöket startade på Jamtli där kungaparet fick ta emot en gåva. Det var en vacker, handgjord kudde från Härjedalen.

Tusentals besökare kom till Stortorget i Östersund för att fira kungen, hylla länets skidhjältar och för att lyssna på Jon-Henrik Fjellgren och kören Rockin Pots.

Linda Vikström, Länsstyrelsen, arbetade under dagen bland annat med att dela ut flaggor. Antalet poliser på plats var stort. Fredrik Kjellgren var en av dem.

Kungaparet gick i en kortege från Stjärntorget till Stortorget. Tusentals personer hade sökt sig dit och kantade vägen.

Konferencier Anneli Lanner höll samman programmet på Stortorgets scen. Hon pratade med bland andra sångaren Jon-Henrik Fjellgren som uppträdde med kören Rockin Pots.

Kontakt

Maria Anstett-Rim

Ledningskoordinator