• Eldningsförbud i länet

    Brandrisken är mycket stor i östra delarna av Jämtlands län. Eldningsförbud gäller från klockan 08.00 lördag den 10 juni i Bergs och Härjedalens kommuner, samt i områden öster om E45:an. Eldningsförbudet gäller fram tills det upphävs./ A fire ban has been issued for Berg and Härjedalen municipalities, and in all areas east of the E45 highway. It is in effect between Saturday, June 10 at 8.00 am and until it is revoked.

Aktuella varningsmeddelanden i Jämtlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Händelsen med misstänkt farlig försändelse är avslutad

Länsråd Susanna Löfgren intervjuas av reportrar från Sveriges Television och Östersunds-Posten.

Länsråd Susanna Löfgren intervjuas av reportrar från Sveriges Television och Östersunds-Posten. Foto: Länsstyrelsen Jämtlands län

Under onsdagsmorgonen mottog Länsstyrelsen ett kuvert med vitt pulver. Enligt rutin kontaktades då polis och räddningstjänst in De spärrade av delar av Länsstyrelsens lokaler. Under eftermiddagen bedömde polisen att pulvret var ofarligt och avspärrningarna kunde hävas.

Länsstyrelsen Jämtlands län har polisanmält det inträffade. Den personal som exponerades för kuvertet isolerades tills polis och räddningstjänst var på plats för att undersöka och sanera.

Innehållet i kuvert skickade till andra länsstyrelser, har testats på ett flertal ställen i landet. På samtliga andra länsstyrelser har polisens analyser visat på ofarligt innehåll. Polisen har därför bedömt att innehållet i kuvertet till os var ofarligt. Avspärrningarna har därför tagits bort.

Verksamheten fortsätter som vanligt

Från och med torsdagen den 30 mars kommer verksamheten på Länsstyrelsen att pågå som vanligt. Personalen komemr att finnas på plats och möten ska hållas planenligt.

Vi ser mycket allvarligt på den här händelsen, säger landshövding Marita Ljung. Vi är tacksamma för att samarbetet och stödet från räddningstjänsten, polisen och regionen har fungerat mycket bra.

Medarbetarna mår bra

Personalen - även de som exponerades för kuvertet - mår efter omständigheterna bra. De har kontakt med sin chef erbjuds också annat stöd vid behov.

– Vi har en plan för omhändertagande, säger länsråd Susanna Löfgren.

– När våra medarbetare och myndigheter hotas, tar vi det på största allvar. Det är en provokation mot demokratin och att myndigheter ska kunna utföra sitt uppdrag konstaterar Marita Ljung.

Kontakt