Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Rekordmånga samlades för att prata om attraktiv arbetsgivare

Attraktiv arbetsplats. Det var temat för offentliga arbetsgivare när ett 20-tal personer träffades på Samverket i Östersund.

Det blev kreativa samtal när vi bjöd in andra statliga aktörer för att samtala om Framtidens arbetsplats. Rörliga arbetstider, studentutbyte och intern tydlighet, var några av förslagen som diskuterades runt lägerelden på Samverket.

Bild på Sandra Olofsson, till vänster i bild, som är platschef på Samverket. Linda Hägglund och Johanna Eldh som sitter bredvid, arbetar med personalfrågor på Länsstyrelsen. De tre arrangerade samtalet om hur offentliga arbetsgiva ska bli mer attraktiva.

Sandra Olofsson, till vänster i bild, är platschef - kallas även community manager - på Samverket. Linda Hägglund och Johanna Eldh arbetar med personalfrågor på Länsstyrelsen. De tre arrangerade samtalet om hur offentliga arbetsgivare ska bli mer attraktiva.

Ett område som vi på Länsstyrelsen fokuserar på särskilt mycket, är Vår arbetsplats. Vi startar arbetet nu och kommer att hålla på fram till 2025.

Under det här året ska vi bland annat undersöka och identifiera vilken väg vi ska ta för att bli en mer attraktiv arbetsplats.

Lära oss av andra myndigheter

Som en inledning på arbetet vill vi på Länsstyrelsen bredda våra perspektiv och få både inspiration och spännande förslag.

– Vi är väldigt intresserad av hur andra organisationer vill jobba för att bli en attraktiv arbetsplats, säger Linda Hägglund. Hon arbetar med personalfrågor på Länsstyrelsen.

– Att prata med andra myndigheter i Jämtland, vet vi är väldigt intressant. Vi har ju alla gemensamma möjligheter och utmaningar när vi finns i samma län.

Läs om Samverket Länk till annan webbplats.

Heidi Rudbäck arbetar på Arbetsförmedlingen som sektionschef med ansvar för kundrelationer.

Ett 20-tal personer från offentliga aktörer kom till Lägerelden. De arbetar på bland annat Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Region Jämtland Härjedalen och Folkhälsomyndigheten.

Kreativiteten var stor och förslagen många:

  • Nytänk. Gratis parkering. Fiskekort. Fler aktiviteter inom friskvård.
  • Flexibilitet. Mindre gränser. Större valmöjlighet av vilka man vill arbeta med och hur man ska jobba.
  • Mod. Genomföra förändringar. Uppfriskande att vara på en arbetsplats som ”vågar”.
  • Inspiration. Inspirerande möten.
  • Styrdokument. Ska vara tydligare och mer lättåtkomliga.
  • Långsiktighet. Prata om hur arbetsplatsen är – och hur den enskilde medarbetaren jobbar – i framtiden.
Bild på Ronney Wickzell som representerar Mittuniversitetet. Han är presskommunikatör och arbetar med forskningskommunikation.

Ronney Wickzell representerar Mittuniversitetet. Han är presskommunikatör och arbetar med forskningskommunikation.

Kontakt

Landshövding

Marita Ljung

Besöksadress

Residensgränd 7

Postadress

831 86 ÖSTERSUND

Organisationsnummer

202100-2452

Följ oss