Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Glädjetårar på Residenset när Guldstjärnor delades ut

Bild på Årets Serviceföretag 2022. Östersunds nominering Multichallenge fick Guldstjärnan. Tobias och Nicklas Edin samt en väldigt glad och rörd Jennie Blom, tog emot priset på Residenset.

Årets Serviceföretag 2022. Östersunds nominering Multichallenge fick Guldstjärnan. Tobias och Nicklas Edin samt en väldigt glad och rörd Jennie Blom, tog emot priset på Residenset. Nomineringen löd "Ett gäng med största fokus på både service och kunder, inte minst studenterna i staden. Här är det lätt att känna sig som en familjemedlem."

Det var en alldeles särskilt varm och positiv stämning i Residenset när Guldstjärnan delades ut. Men även tårar.

- Jag blir så lätt rörd, sa Jennie Blom på Multichallenge som vann Guldstjärnan för Årets Serviceföretag.

Länets kommuner utser Årets serviceperson och Årets serviceföretag i respektive kommun. Dessa nomineras till Guldstjärnan. Landshövding Marita Ljung och Therese Gärdin - vd på Jämtland Härjedalen Turism - sitter i juryn. Och i dag delades stjärnorna ut.

Vinnare 2022 i kategorin året Serviceperson, blev Denise Asp. Denise arbetar som fritidsledare i hela Åre kommun men mest i Järpen. För henne handlar jobbet om att finnas tillgänglig och se människor.

- Jag blir oerhört hedrad. Det är ju ungdomar och föräldrar som nominerat, säger hon ler brett.

Bild på Denise Asp som fick Guldstjärnan i kategorin 2022 års Serviceperson. Nomineringen löd: ”För att Denise är en underbar och älskvärd person som arbetar hårt och gör allt för att få en person att må bra. Hon tar mamma-rollen och finns där för allt och alla oavsett vad.”Hon finns alltid för oss ungdomar, hjälper oss med fordon, tar med oss på roliga saker, hon får oss alltid att må bättre, behöver man prata med någon så ringer man henne.”

Denise Asp fick Guldstjärnan i kategorin 2022 års Serviceperson. Nomineringen löd: ”För att Denise är en underbar och älskvärd person som arbetar hårt och gör allt för att få en person att må bra. Hon tar mamma-rollen och finns där för allt och alla oavsett vad.”Hon finns alltid för oss ungdomar, hjälper oss med fordon, tar med oss på roliga saker, hon får oss alltid att må bättre, behöver man prata med någon så ringer man henne.”

En riktig trotjänare som nominerades av Bräcke kommun, var tidningsbudet Margetta Olsson. Hon har arbetar i snart 40 år med att sprida nyheter och var väldigt glad och rörd.

Nomineringen löd ”I 37 år har Margetta varit en serviceperson att räkna med. I ur och skur har hon levererat tidningar och paket till prenumeranter runt om i kommunen och Margetta tar sig an sitt samhällsviktiga jobb med stor plikttrogenhet och en beundransvärd uthållighet. Hon är en omtänksam fighter som stretar på i det tysta, natt efter natt, år ut och år in."

Bild på landshövdingen och Margetta Olsson som var nominerad av Bergs kommun i kategorin Årets serviceperson.

Grattis, sa landshövdingen! Margetta Olsson var nominerad av Bergs kommun i kategorin Årets serviceperson. Med tårar i ögonen fick hon en kram av Marita Ljung.

Bild på Henrik Spansk och Tommy Jonasson som var Bräckes kommuns nominerade i kategorin Årets serviceföretag. Motivationen löd "Genuint företag tillverkat från grunden som ger ett lyft för vår kommun när det gäller utflyktsmål. Som besökare blir man alltid väl mottagen av företagare som är väldigt kunniga inom sitt område. Här erbjuds en upplevelse i världsklass med helt suverän mat och dryck därtill."

Revsunds Brewery. Henrik Spansk och Tommy Jonasson var Bräckes kommuns nominerade i kategorin Årets serviceföretag. Motivationen löd "Genuint företag tillverkat från grunden som ger ett lyft för vår kommun när det gäller utflyktsmål. Som besökare blir man alltid väl mottagen av företagare som är väldigt kunniga inom sitt område. Här erbjuds en upplevelse i världsklass med helt suverän mat och dryck därtill."

Bild på landshövding Marita Ljung och Erik Grenholm som var nominerad av Östersunds kommun till Guldstjärnan i kategorin Årets Serviceperson. Nomineringen löd "Erik är en fantastiskt kunnig och serviceinriktad person som alltid hjälper till att lösa problem som kan uppstå. En riktig klippa på kundmottagningen vid Sandström & Ljungqvist."

Erik Grenholm var nominerad av Östersunds kommun till Guldstjärnan i kategorin Årets Serviceperson. Nomineringen löd "Erik är en fantastiskt kunnig och serviceinriktad person som alltid hjälper till att lösa problem som kan uppstå. En riktig klippa på kundmottagningen vid Sandström & Ljungqvist."

Kontakt

Anneli Zetterström

Landshövdingens sekreterare

Dela sidan:

Landshövding

Marita Ljung

Besöksadress

Residensgränd 7

Postadress

831 86 ÖSTERSUND

Organisationsnummer

202100-2452

Följ oss