Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Socialminister Jakob Forssmed kom på lunch i Residenset

Jakob Forssmed togs emot av landshövdingen och Anna Ottosson Blixth, före detta alpin skidåkare som i dag är verksamhetschef RF SISU i Jämtlandsdistriktet. Det är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i länet.

Under socialminister Jakob Forssmeds besök i Östersund, passade han på att besöka landshövding Marita Ljung. De träffades över en lunch tillsammans med politiker från Östersunds kommun.

Jakob Forssmed är socialminister med ansvar för idrottsfrågor. Under dagen träffade han Parasport Sverige. Han deltog också vid prisutdelningen vid Parasport-VM i längdskidor och skidskytte som pågår i Östersund, något han var imponerad över.

- Att i dag få uppleva detta mästerskap har varit magiskt. Idrotten betyder mycket inte bara för kommunen och länet utan hela landet. Jag hoppas detta evenemang bidrar till att fler vill börja idrotta och röra på sig, sa Jakob Forssmed.

Landshövding Marita Ljung hade bjudit ministern och Östersunds två kommunalråd Effie Kuorlos och Niklas Daoson, på lunch i Residenset.

Under lunchen genomfördes en kort presentation av tävlingar och idrottsevenemang som arrangeras i länet.

- Vi diskuterade idrottens och evenemangens betydelse för Östersund och länet. Det var en intressant diskussion från bredd till elit. Vi pratade även om hur man stimulerar barns och ungas fysiska aktivteter, säger landshövdingen.

Kommunalråd Effie Kuorlos, socialminister Jakob Forssmed, Marita Ljung, Anna Ottosson, Christina Ravald som är styrelseledamot på RF SISU och kommunalråd Niklas Daoson.

Kontakt