Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövdingen tackade avgående kommunpolitiker

På bilden Effie Kuorlos i Östersund, Karin Jonsson i Krokom och Daniel Danielsson i Åre, är avgående ordförande som kommunstyrelsens ordförande. Marita Ljung passade på att tacka av dem vid årets sista möte.

Effie Kuorlos i Östersund, Karin Jonsson i Krokom och Daniel Danielsson i Åre, är avgående ordförande som kommunstyrelsens ordförande. Marita Ljung passade på att tacka av dem vid årets sista möte.

Kommunstyrelsernas ordförande var inbjudna för att prata om viktiga länsfrågor, bland annat klimatfrågor och det säkerhetspolitiska läget.

Då passade Marita Ljung på att tacka de tre avgående ordförandena i Östersund, Krokoms och Åre kommuner.

Bild på  Lars Jonsson som arbetar med klimat- och samhällsfrågor hos oss. Han pratade om klimathot i form av så kallat "extremväder". Han passade också på att berätta om Strömsunds kommuns framgångsrika arbete med klimatanpassning

Lars Jonsson arbetar med klimat- och samhällsfrågor hos oss. Han pratade om klimathot i form av så kallat "extremväder". Han passade också på att berätta om Strömsunds kommuns framgångsrika arbete med klimatanpassning

Fyra gånger per år träffar landshövdingen de åtta ordförandena i länets kommunstyrelser. Mötena kallas KSO-möten.

Efter valet har tre av ordförandena personer bytts ut. Och de tackades av med blommor av landshövdingen.

- Vi behöver fokusera tillsammans för att nå framgång i länet, det har ni bidragit till, sa Marita Ljung.

Renmarkskommitténs arbete

Ingemar Näslund - vår representant i den statliga Renmarkskommittén. Han berättade om samebyn Girjas dom i Högsta domstolen. Den innebar att samebyn fick rättigheterna till jakt och fiske.

- Den domen är bakgrunden till den här utredningen. Den ska vara klar år 2025 och har redan pågått ett drygt år, berättade Ingemar Näslund.

Här kan du läsa mer om Girjas-domen Länk till annan webbplats.

Bild på Ingemar Näslund som arbetar hos oss. Han sitter med i den nationella utredningen Renmarkskommittén.

Ingemar Näslund arbetar hos oss. Han sitter med i den nationella utredningen Renmarkskommittén.

Bild på Framtidens KSO-medlemmar. Fån vänster Lars-Gunnar Nordlander i Härjedalen, landshövding Marita Ljung, Niklas Daoson i Östersund, Therese Kärngård i Berg, Marine Eng i Åre, Mikael Westin i Ragunda, Susanne Hansson i Strömsund, Richard Nilsson i Bräcke och Maria Jacobsson i Krokom.

Den kommande mandatperiodens kommunstyrelseordförande. Från vänster Lars-Gunnar Nordlander i Härjedalen, landshövding Marita Ljung, Niklas Daoson i Östersund, Therese Kärngård i Berg, Marine Eng i Åre, Mikael Westin i Ragunda, Susanne Hansson i Strömsund, Richard Nilsson i Bräcke och Maria Jacobsson i Krokom.

Exempel från dagordningen:

  • Det säkerhetspolitiska läget
  • Totalförsvarsdagen
  • Gränsräddningsrådet
  • Samhällsplanering och boende
  • Regional handlingsplan för klimatanpassning
  • Om Renmarkskommittén

Kontakt