Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Två nymfparakiter söker nytt hem

Fåglarna på sin pinne.

Två nymfparakiter söker nytt kärleksfullt hem! Det är en hona och en hane och båda är omkring 20 år, så de har några år på nacken. De har levt i par länge och kommer därför följas åt till sitt nya hem där de får leva ett trivsamt pensionärsliv tillsammans.

Det är viktigt att de får tillgång till stort utrymme där de har möjlighet att flyga fritt, exempelvis flyga fritt i hemmet eller hållas i en voljär. Bur följer inte med fåglarna.

De är ovana vid hantering och kan tycka det är lite obehagligt. Därför är det bra om du är van vid att hantera fåglar. De behöver tid och möjlighet att stärka upp kroppen för att förbättra sin flygförmåga. De är nyfikna på allt nytt och sjunger mer än gärna med till radion.

Skicka en intresseanmälan

Är du intresserad av att ge dessa kärleksfåglar ett nytt hem är du varmt välkommen att lämna en intesseanmälan. Skicka ett mejl till djurskydd.jamtland@lansstyrelsen.se där du presenterar dig, dina erfarenheter och vad för typ av hem du kan erbjuda. Märk ditt mejl med ”två nymfparakiter” i ämnesraden.

Eventuella frågor

Vid frågor kan du kontakta:

Kontakt

Funktionen för djurskydd

Telefontid tisdag till fredag (vardagar) mellan 9.00–11.30