Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Styrelseordförande Börje Olsson fick Guldklubban

Landshövding Marita Ljung delar ut Guldklubban till Börje Olsson.

Landshövding Marita Ljung delades ut Guldklubban till Börje Olsson. Han fick priset efter lång erfarenhet som företagare och efter sina många styrelseuppdrag i företag i olika branscher.

Guldklubban är en utmärkelse som ges till styrelsordförande som är goda exempel på hur ordföranderollen har utövats i praktiken. I går var det Börje Olsson från Ås som tog emot den.

Börje Olsson står på scenen och håller ett tacktal.

Anekdoternas man. I sitt underhållande tacktal berättade Börje Olsson många små historier ur sitt liv som företagare. Han är läraren som efter viss tvekan beslutade sig för att starta företag. I dag kan han se tillbaka på bland annat 19 uppdrag som styrelseordförande. I olika branscher.

Börje har på ett förtjänstfullt sätt utövat sitt uppdrag som styrelseordförande i Industrianläggningar i Norrland AB. Bolaget är ett familjeföretag i byggbranschen med 30 anställda ...

Det var trevlig stämning och en väldigt glad pristagare, då Guldklubban delades ut. Börje Olsson var väldigt tacksam. Och rörd.

- Är det ingen hejd? sa han då landshövding Marita Ljung läst upp motiveringen och gett honom utmärkelsen.

Gav en del goda råd

I sitt tacktal passade han på att tipsa publiken - som bestod av företagare - vad han tyckte var viktigt.

- Tydliga avtal, uppföljning av verksamhet och strategiska beslut, är viktigast.

- Men mitt mantra är disciplin, sa Börje Olsson.

Landshövding Marita Ljung står på en scen.

I sitt inledningsanförande berättade Marita Ljung inspirerat om sin egen karriär inom näringslivet. Hon beskrev också näringslivsläget i länet och berättade att Jämtlands län har näst flest egenföretagare i Sverige.

Marita berättade inledningsvis om sin bakgrund inom näringslivet och Almi. Men hon pratade också om sin på näringslivet i länet.

- Jag är imponerad av länets näringsliv. Länet växer genom inflyttning och det finns stort intresse att flytta hit företag. Synsam är ett bra exempel på det, sa landshövdingen.

Låg arbetslöshet i Jämtlands län

Hon berättade också att kompetensförsörjning är väldigt viktig för företagare och att länet har Sveriges tredje lägsta arbetslöshet.

- Men det finns också en oro. Räntor, elpriser och inflation skapar osäkerhet och det är det värsta en företagare vet, sa Marita Ljung.

Fakta om Guldklubban

  • Utmärkelsen Guldklubban delas ut varje år i två klasser, en för noterade och en för onoterade bolag. Det ges till styrelsordförande som är goda exempel på hur ordföranderollen har utövats i praktiken.
  • Utmärkelsen Guldklubban instiftades 2005 av Deloitte och StyrelseAkademien och arbetet med nomineringar bedrivs i Stiftelsen Guldklubban.
  • Stiftelsens ändamål är att ”tydliggöra och öka medvetenheten om styrelseordförandens viktiga roll ."

Kontakt

Maria Anstett-Rim

Ledningskoordinator