Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Stort intresse när vi startade sluträkningen av rösterna

Jack Forsgren från P4 sänder direkt och intervjuar vår valansvariga Ingrid Nilsson.

P4 var första redaktionen som kom till vår slutliga rösträkning. Jack Forsgren sände direkt och intervjuade vår valansvariga Ingrid Nilsson.

I går klockan 12.00 startade den slutliga rösträkningen hos oss på Länsstyrelsen. Intresset var stort både från media och högsta ledningen.

Väktaren Mats Nyman och vår valansvariga Ingrid Nilsson står vid en vägg.

Ordning och reda. Säkerheten och grundligheten är mycket stor under den slutliga rösträkningen. På plats finns väktaren Mats Nyman. Och vår valansvariga Ingrid Nilsson ger stöd, tips och kunskap till rösträknarna.

Det var en högtidlig känsla i rummet när den slutliga rösträkningen startade i går klockan 12.00. Valansvarig på Länsstyrelsen är Ingrid Nilsson och när hon startade rösträkningen kändes det lite grand som en invigning.

På plats fanns ett 20-tal rösträknare, kontrollanter, informationssäkerhetspersonal och väktaren

Tackade för arbetet

Dessutom kom landshövdingen och länsrådet dit för att uppmärksamma arbetet och själva få information.

- Vi vill tacka er för det värdefulla och viktiga arbete ni utför, sa länsråd Susanna Löfgren.

Läs om vår roll under valen Länk till annan webbplats.

Landshövding Marita Ljung och länsrådet Susanna Löfgren pratar med Patrik Åslund och Birgitta Hallgren och Barbro Nyberg.

Landshövding Marita Ljung och länsrådet Susanna Löfgren kom till rösträkningen precis när den startade. De pratade bland annat med Patrik Åslund och Birgitta Hallgren.

- Det ni gör är en väldigt viktig uppgift för den svenska demokratin, sa landshövding Marita Ljung.

Det var inte bara länsledningen som uppmärksammade rösträkningen. Under dagen kommer representanter för P4 Jämtland, Östersunds-Posten och Länstidningen på besök.

De fick veta bland annat att räkningen av riksdagsrösterna är klar i slutet på denna vecka. Senast fredag vill Valmyndigheten ha ett färdigt resultat.

Allmänheten är välkommen

Men det är inte bara media som är välkomna.

- Detta är en så kallad öppen förrättning. Det betyder att rösträkningslokalen är en allmän lokal och att allmänheten är välkommen hit på ett besök, berättade valansvariga Ingrid Nilsson.

Läs mer på Valmyndighetens hemsida Länk till annan webbplats.

Östersunds-Postens fotograf Denny Calvo och reportern reporter Linda Forth.

Östersunds-Postens fotograf Denny Calvo och reportern reporter Linda Forth representerade en av tre redaktioner som snabbt var på plats efter att rösträkningen startat.

Kontakt

Ingrid Nilsson

jurist