Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Noterius och Södergren med i Krislådeutmaningen

Utrustning från en krislåda: vatten, brödskivor, nödradio, med mera.

Krislådeutmaningen pågår 27–29 september och går ut på att bara äta den mat som finns i Länsstyrelsens krislåda. Och använda stormkök för att tillaga den. Idag utsågs de tio deltagarna.

Intresset har varit stort för Krislådeutmaningen – en del av den årliga Krisberedskapsveckan. Hela 185 personer i länet har anmält intresse för att få en krislåda (med stormkök och gas) från Länsstyrelsen.

En kandidat från varje kommun får en krislåda, plus två jokrar. Som motprestation ska de tio deltagarna under tre dygn filma sig själva och skicka klipp till Länsstyrelsen där de berättar hur det går.

Urvalet har gjorts i samarbete mellan kommunerna och Länsstyrelsen Jämtlands län. Målet är att få en bra spridning mellan kön, ålder och yrke. Namnen på kommunernas deltagare presenteras under nästa vecka, men klart är redan att tv-profilen Marcus Noterius och OS-medaljören Anders Södergren kommer att delta.

OBS: Krislådeutmaningen pågår under tre dygn, men rekommendationen från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) är att alla ska ha beredskap för att klara sju dagar på egen hand.

Kontakt

Henrik Harr

Kommunikatör