Aktuella varningsmeddelanden i Jämtlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Härdalsbuda och Fredsberg fick Guldstjärnor i Residenset

Guldstjärnor. Utmärkelsen Årets Serviceföretag gick till Heliane Klingelhöfer-Grundel på Fredsbergs restaurang i Sörbygden. Årets Serviceperson blev Mikaela Karlsson på Härdalsbuda i Lillhärdal. Till vänster i bild Teres Gärdin, VD på Jämtland Härjedalen Turism, JHT, och till höger i bild landshövding Marita Ljung.

- Ett sånt härligt sorl. Det finns förväntan i luften.

Så inledde landshövding Marita Ljung utdelningen av Guldstjärnan.

Bild på diplom och blomsterbukett.

Prisad. Mikaela Karlsson i Lillhärdal blev Årets serviceperson i länet. Hon fick blommor, diplom och 5 000 kronor för sitt arbete med Härdalsbuda i Lillhärdal. Foto: Länsstyrelsen Jämtlands län

50 personer från länets alla kommuner kom för att delta på utdelningen av Guldstjärnan. Det var fullsatt och extra spännande stämning i Stora matsalen på Residenset.

Landshövdingen hälsade alla välkomna till Residenset som hon också berättade lite grand om.

- Det är extra trevligt att ha er här som aldrig varit på Residenset tidigare.

Många arrangörer

Marita Ljung berättade kort om Guldstjärnan och sa att det är ett samarbete mellan Länsstyrelsen, de åtta kommunerna, Jämtland Härjedalen Turism och Sparbanksstiftelsen.

Priset till Årets Serviceperson gick till Mikaela Karlsson i Lillhärdal som blev väldigt hedrad och glad.

Så här skriver Härdalsbuda på sin hemsida:

"Vår butik hittar du i den vackra byn Lillhärdal i södra Härjedalen. Här försöker vi skapa en träffpunkt för byns invåndare och våra gäster. Vårat mål är att vara butiken med det lilla extra, men framför allt strävar vi efter att du som kund ska känna dig välkommen och uppskattad."

Läs mer om Härdalsbuda Länk till annan webbplats.

Priset till Årets Serviceföretag togs emot av Heliane Klingelhöfer-Grundel. Hon driver restaurang Fredsberg i Sörbygden, Bräcke kommun.

Läs om alla som nominerades till Guldstjärnan Länk till annan webbplats.

Kontakt

Anneli Zetterström

Landshövdingens sekreterare