• Eldningsförbud i länet

    Brandrisken är mycket stor i östra delarna av Jämtlands län. Eldningsförbud gäller från klockan 08.00 lördag den 10 juni i Bergs och Härjedalens kommuner, samt i områden öster om E45:an. Eldningsförbudet gäller fram tills det upphävs./ A fire ban has been issued for Berg and Härjedalen municipalities, and in all areas east of the E45 highway. It is in effect between Saturday, June 10 at 8.00 am and until it is revoked.

Aktuella varningsmeddelanden i Jämtlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövdingen deltog när Nordic Green Business Forum startade

Marita står med Fredrik Bergling, konferencier, och pratar.

- Det är en intressant region att investera i eftersom den är full av skog. Det sa landshövding Marita Ljung i sin inledning till konferencier Fredrik Bergling. Foto: Länsstyrelsen Jämtlands län

- Skogen finns överallt i länet och känns nästan som en del av det jämtländska vardagsrummet.

Det sa Marita Ljung när Nordic Green Business Forum startade i går.

Journalister, skogsägare och investerare är exempel på deltagarna på Nordic Green Business Forum, NGBF. Det arrangeras som på Frösön den här veckan.

Initiativtagare är Gunnar Olofsson tillsammans med Ante Andersson (We and sports) samt Lars Ahlin på LRF Jämtland.

Det är första gången som evenemanget arrangeras i Östersund. Deltagarna kommer från hela landet och representerar olika intressen i skogen.

- Jag ser fram emot att få träffa nya människor, svarade Marita Ljung på frågan vad hon ser fram emot under de två dagarna. Frågan ställdes av konferencier Fredrik Berling som arbetat som programledare på TV.

I programutbudet ingår bland annat forskning, investeringar och innovationer.

Läs programmet på engelska Länk till annan webbplats.

Kontakt