Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Fest på slottet för länsbor som gjort viktiga insatser under pandemin

Från Jämtlands län var det från vänster Erik och Erika Dernmar som driver ICA butiken i Hallen. I mitten Helena Hedlund med make Magnus. Helena är medicinskt ansvarig sjuksköterska i Krokom. Till höger i bild Micael Widerström med hustru Birgitta. Mikael är smittskyddsläkare i länet.

I fredags kväll var det fest! Det var Sverigemiddag på kungliga slottet med personer som haft betydelse och gjort en viktig gärning under pandemin.

Gästerna från länet

 • Micael Widerström, Östersund
  Micael är universitetslektor i infektionssjukdomar och överläkare vid institutionen för klinisk mikrobiologi samt smittskyddsläkare Region Jämtland Härjedalen.
  Motivering:
  Givit ändlöst med information kring pandemin i olika forum för att föra fram budskap och information. Alltid lugn, saklig och tydlig.
 • Helena Hedlund, Östersund
  Arbetar som medicinskt ansvarig sjuksköterska i Krokom.
  Motivering:
  Krokoms kommun har lyckats hålla covid-19 helt utanför sina särskilda boenden, inte en enda av de boende har drabbats. Helena har som MAS skapat förutsättningar och gett trygghet och kunskap ut till personalen så att de har kunnat utföra ett professionellt jobb som gett resultat.
 • Erik och Erika Dernmar, Dvärsätt
  Driver tillsammans ICA Karl Ors Bua.
  Motivering:
  Sedan pandemin har de servat medborgarna med ett leende på läpparna, de har tagit emot inköpslistor och levererat varor ut på lastkajen eller hem till dörren. Deras valspråk är "Det löser vi."

- Det var vi som var Jämtlandsgänget tillsammans med mig och min sambo Micke. Vi hade en väldigt trevlig kväll med kungafamiljen och gäster från hela Sverige, berättar landshövding Marita Ljung.

Kontakt