Aktuella varningsmeddelanden i Jämtlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nyanställda fick introduktionsdag på Residenset av länsledningen

Marita Ljung står inför en grupp nyanställda och pratar.

Marita Ljung bjöd in nyanställda till Residenset och genomförde en introduktionsdag. På agendan stod bland annat vår roll och vårt arbete med jämställdhet och information. Foto: Länsstyrelsen Jämtlands län

Marita Ljung tog emot nyanställda och gav dem en introduktion i Länsstyrelsens breda värld. Det skedde i representationsvåningen på residenset och avslutades med en promenad i de kungliga trakterna.

Susanna Löfgren och Marita Ljung står upp inför en grupp och talar.

Glädje. Det var en trevlig och informativ tillställning då länsrådet Susanna Löfgren - till vänster i bild - och landshövdingen berättade om vår verksamhet.

För nyanställda hos oss på Länsstyrelsen finns ett program för välkomnande och introduktion.

Förutom att gå runt i huset och presenteras så ingår ett särskilt introduktionstillfälle. Det sker på Residenset och leds av landshövdingen och länsrådet.

Länsstyrelsen uppdrag och roll

Under förmiddagen fick de nyanställda kännedom om våra arbetsuppgifter och vår roll i samhället. Marita beskrev bland annat vårt samarbete med näringslivet, andra myndigheter och kommunerna.

En rundfrågning bland de nyanställda visade att ingen tidigare arbetar på någon länsstyrelse. De kom från näringslivet, kommunerna och andra myndigheter.

- Vi är oerhört beroende av er och er sakkunskap för att kunna fatta bra beslut, sa landshövdingen.

Rundvandring i residenset

De nyanställda fick information om bland annat informations- och kommunikationsarbetet, personalfrågor och jämställdhet.

Dagen avslutades med en promenad i Residenset då deltagarna fick se salongerna, konsten och den gästvåning som besöks bland annat av kungen och talmannen.

Kontakt

Frida Hallman

HR-chef