Vind på kalfjället i Jämtlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Marita invigde Östersunds senaste IT-konsultföretag

Landshövdingen håller i mikrofon och talar till gästerna på Sogites kontor.

Under invigningen vände sig landshövdingen till bland annat Miguel Expósito som arbetar på Östersundskontoret. Foto: Länsstyrelsen Jämtlands län

I går invigde Marita Ljung IT-konsultföretaget Sogetis etablering i Östersund. Det är företagets 21:a kontor i Sverige.

Landshövdingen står och talar med Anders Hedensjö - ansvarig för kunder inom transportsektorn.

Anders Hedensjö - ansvarig för Sogetis kunder inom transportsektorn - pratade med landshövdingen och berättade företagets verksamhet och nysatsning i Östersund.

Sogeti etablering i Östersund firades med musik, underhållning och bandklippning av landshövdingen. På plats fanns ett 100-tal gäster.

- Vi har bjudit in strategiska kunder, anställda och studenter, berättade Veronica Löfberg som är regionchef i norra Sverige.

Hon berättade att Östersund är en stark och positiv marknad och att företaget vill rekrytera både studenter och hemvändare.

Fler flyttar till Jämtland

- Befolkningsutvecklingen har förändrats. De senaste åren flyttar det mycket fler personer till Jämtland är från Jämtland, sa landshövdingen och fick applåder.

IT-bolaget Sogeti har i dagsläget 1200 medarbetare på 21 kontor i Sverige och växer snabbt. Digitaliseringen som fick fart under pandemin har gett fler nya kunder och affärer.

Har stora myndigheter som kunder

Myndigheter har varit tvungna att digitalisera sina verksamheter och det har gynnat IT-branschen.

I dagsläget arbetar ett 15-tal medarbetare i Östersund men planerna är att rekrytera. Mittuniversitetet bidrar med nyutexaminerade studenter.

Läs mer om Sogeti Länk till annan webbplats.

Kontakt

Maria Anstett-Rim

Ledningskoordinator