Aktuella varningsmeddelanden i Jämtlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

En trevlig frukost på Samverket blev nystarten efter restriktionerna

Helena Wallskog - chef på MIUN:s infrastrukturenhet - sitter vid bord och talar med Björn Wickholm från Polismyndigheten. Foto: Länsstyrelsen Jämtlands län

Helena Wallskog - chef på MIUN:s infrastrukturenhet - passade på att ha ett frukostsamtal med Björn Wickholm från Polismyndigheten. Foto: Länsstyrelsen Jämtlands län

Nu är verksamheten på Samverket i gång. En frukost med bland andra polismyndigheten, oss och MIUN innebar en premiär och nystart för verksamheten.

Bild på Maria Anstett-Rim (till vänster i bild) och landshövding Marita Ljung (till höger i bild) passade på att prata med Eva Rodin Svantesson och Helena Wallskog från Mittuniversitetet. Foto: Länsstyrelsen Jämtlands län

Maria Anstett-Rim (till vänster i bild) och landshövding Marita Ljung (till höger i bild) passade på att prata med Helena Wallskog och Eva Rodin Svantesson från Mittuniversitetet. Foto: Länsstyrelsen Jämtlands län

Projekt Samverket drivs som ett Vinnova-finansierat projekt av bland andra Länsstyrelsen i Jämtlands län, Vasakronan AB och Gomorron Östersund AB.

Syftet med projektet är att utforska och skapa ett nationellt samarbete mellan myndigheter och annan offentlig verksamhet. Det gäller som en fysisk plats och för nätverksarbete och kontakter. Samverket är också en digital plattform.

Omstart efter covid-restriktionerna

En frukost blev inledningen på det offentliga samarbetet. Glada deltagare - tacksamma för att verksamheten kan starta på allvar - samlades för frukost. Samtalen var personliga och handlade mycket om framtida samarbete.

Läs om när Samverkets lokaler i Östersund invigdes den 30 november 2021 Länk till annan webbplats.

Anna Rex på The Remote Lab (till höger i bild) hälsar Sanna Matsson, Polisen och Emil Eklöv, Gomorron Östersund samt alla andra välkomna till frukosten.

Anna Rex på The Remote Lab (till höger i bild) hälsar Sanna Matsson, Polisen och Emil Eklöv, Gomorron Östersund samt alla andra välkomna till frukosten.

Sex punkter om Samverket:

 1. Tredje arbetsplatsen
  Nummer 1 är din organisations fysiska arbetsplats, nummer 2 är hemmet och nummer 3 Samverket.
 2. Gemensam intelligens inom det offentliga Sverige
  Här utbyter du kunskap och erfarenhet. Vi hittar nya, kreativa lösningar. Här genomförs gemensamma evenemang, workshops och inspirationsföreläsningar
 3. Bygga sociala kontakter inom det offentliga Sverige
  Här bygger du nätverk och broar mellan offentligt anställda och olika organisationer.
 4. Skapa nya lösningar på våra samhällsutmaningar
  Här sker innovativt och kreativt arbete för att lösa komplexa samhällsutmaningar.
 5. Utforska det som i dag hamnar mellan organisationernas uppdrag och uppgifter.
  Våra utmaningar är svåra att lösa.Det behövs nya typer av samverkan, lösningar och insatser - vilket kommer att ske här.
 6. Flexibelt arbetsliv. Utforska möjligheten till ett mer flexibelt arbetsliv där medarbetare kan jobba från hela landet. Skapa tillhörighet även för den bosatt på annan ort genom att etablera gemensamma platser för anställda inom offentlig sektor runt om i landet.

Kontakt

Maria Anstett-Rim

Ledningskoordinator