Aktuella varningsmeddelanden i Jämtlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Marita hälsade OS-hjältarna välkomna hem till länet

Landshövning Marita Ljung talar i mikrofon till länets skidskyttar på en balkong vid skidstadion i Östersund.

Landshövding Marita Ljung talar till länets hemvändande skidskyttar vid Östersunds skidstadion. Från vänster: Sebastian Samuelsson, Linn Persson, Elvira Öberg, Mona Brorsson, Hanna Öberg och Martin Ponsiluoma. Foto: Henrik Harr/Länsstyrelsen Jämtlands län

Fyra timmar försenade återvände länets skidskyttehjältar till Jämtland på måndagskvällen. Landshövdingen var på plats för att ta emot dem.

De flesta av ungdomarna i Tullus SG Skidskytte som hängt kvar efter träningen för att se sina hjältar hade hunnit åka hem. De får spara hyllningarna till nästa gång de ses i stället – i spåret eller på vallen.

Några som däremot stannade kvar på Östersunds skidstadion var familjemedlemmar som i vissa fall inte hade träffat skidskyttarna sedan början av januari.

Ja, de åkte till OS direkt från världscupen, så det har gått många veckor nu sedan vi såg honom, berättade Jyrki Ponsiluoma, stolt pappa till silvermedaljören Martin.

Nästan hela landslaget

Sammanlagt var det sju av Sveriges nio OS-skidskyttar som kom till välkomstceremonin direkt efter landning på Frösön: Anna Magnusson, Elvira Öberg, Hanna Öberg, Linn Persson, Martin Ponsiluoma, Mona Brorsson och Sebastian Samuelsson.

Stort grattis till fantastiska insatser, sa Marita Ljung i sitt välkomsttal. Vi är alla i Sverige, och inte minst i Jämtland, oerhört stolta över er. Vi är många som på dagtid haft halva skärmen fylld av era OS-tävlingar och den andra med ett Skypemöte.

Landshövding Marita Ljung tar en bild med sin mobil av länets OS-skidskyttar på en balkong vid Östersunds skidstadion.

Marita var en av många som ville fotografera OS-hjältarna.

Skidskyttarna mest dekorerade

Med ett guld och tre silvermedaljer var skidskyttarna Sveriges mest framgångsrika landslag vid vinter-OS i Beijing. Längdskidåkarna och freestyleåkarna tog lika många medaljer, men av något lägre valör.

Av de nio skidskyttar som representerade Sverige i Beijing bor sju i Jämtland.

Kontakt