Aktuella varningsmeddelanden i Jämtlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Svensk Näringsliv besöker länet och landshövdingen

Svart siluett av landshövdingen som pekar mot en upplyst skärm. På skärmen visas ett diagram och rubriken "Turism - en stor näring".

Covid har medfört stora konsekvenser på besöksnäringen – något som Marita Ljung pratade om då kommittén besökte residenset. Foto: Länsstyrelsen Jämtlands län

- Livsstilsboendet lockar fler och fler till länet. Nu flyttar fler personer hit än här ifrån. Det berättade Marita Ljung för näringslivsbesökare från hela Sverige.

I går landade Svenskt Näringslivs så kallad SME-kommitté hos landshövdingen. Det är en grupp på 36 personer från hela Sverige som är rådgivande i viktiga frågor för små och medelstora företag.

Landshövdingen tog emot med fika på Residenset och fick chans att presentera länet för företagare från hela Sverige.

- Länets turism har klarat sig väldigt bra under covid men Östersund har däremot haft stora svårigheter, berättade Marita.

Marita Ljung och Wadih El-Achkar står mitt emot varandra och samtalar.

Wadih El-Achkar, Start up Stockholm AB, har varit i residenset tidigare och fick en pratstund med Marita Ljung om det. Foto: Länsstyrelsen Jämtlands län

Goda exempel

Värd för besöket i länet är Ola Toftegaard som är regionchef på Svenskt Näringsliv. Han berättade om goda företagsexempel och nämnde bland annat Jämtlands Bryggeri, Woolpower och Hallströms verkstäder.

- Jämtlands har mest små företag, bara ett tiotal har fler än 100 anställda, berättade han.

Han pratade också om att de gröna näringarna – jordbruk och skogsbruk – omsätter nio miljarder kronor. Besöksnäringen sysselsätter 4 000 personer i direkta arbeten och har 40 miljoner gästnätter.

Kommittén ska träffa Krokoms kommun och besöka flera företag.

Ola Toftegaard talar till publik intill en presentationsskärm.

Ola Toftegaard, regionchef på Svenskt Näringsliv, hälsade kommittén välkommen på residenset. Foto: Länsstyrelsen Jämtlands län

Kontakt

Claes Ahlström

Kommunikatör