Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Kungabesöket senareläggs

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf sitter i en soffa och tittar in i kameran. En hund sitter på golvet mellan dem. Foto: Sara Friberg, Kungl. Hovstaterna

Drottning Silvia och kung Carl Gustafs besök i Jämtland har fått skjutas på framtiden på grund av det förvärrade smittläget. Foto: Sara Friberg, Kungl. Hovstaterna

Måndagens planerade kungabesök i Jämtlands län skjuts fram till nästa år. Orsaken är det förvärrade smittläget i länet.

Region Jämtland Härjedalen meddelade idag att de ser en ökande smittspridning av covid-19 i länet. Av den anledningen går Region Jämtland Härjedalen upp i stabsläge.

Länsstyrelsen Jämtlands län har tillsammans med Region Jämtland Härjedalen och hovet gjort en samlad bedömning som innebär att kungaparets besök kommer att senareläggas till nästa år.

Planen var att kungaparet skulle visa sin uppskattning för alla som gjort stora insatser under pandemin, och bland annat besöka Östersunds sjukhus.

Det är förstås synd att kungaparet inte kommer till länet den här gången. Men det enda förnuftiga alternativet under omständigheterna är att skjuta besöket på framtiden, säger Marita Ljung, landshövding i Jämtlands län.

Kontakt

Claes Ahlström

Kommunikatör

Maria Anstett-Rim

Ledningskoordinator