Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Ansök om fana och flagga inför 2022

Sveriges flagga vajar i vinden.

Nu kan föreningar och organisationer i Jämtland ansöka om svensk fana eller flagga för utdelning på nationaldagen den 6 juni 2022. Ansökan ska vara Stiftelsen Sveriges nationaldag tillhanda senast den 1 januari 2022.

Stiftelsen Sveriges Nationaldag delar varje år ut ett antal fanor till föreningar och organisationer i landet. Några av fanorna delas ut av H.M. Konungen vid det traditionella firandet av nationaldagen på Skansen i Stockholm den 6 juni. Andra fanor överlämnas av Jämtlands landshövding vid lokala firanden i respektive kommun eller på annat sätt. Ansökan om fana ska vara stiftelsens kansli tillhanda senast 1 januari 2022.

Flaggor från Riksdagshuset delas ut under 2022

Stiftelsen och Riksdagsförvaltningen samarbetar 2021 och 2022 för att sprida kunskap om flaggan som symbol för Sverige och om riksdagens demokratijubileum. Ett begränsat antal flaggor, 15 stycken, som varit hissade på riksdagshuset kommer att delas ut till föreningar och organisationer som ansöker om att få en flagga. Med föreningar och organisationer kommer stiftelsen att kunna jämföra skolor, universitet samt vård- och omsorgsboenden. Ansökan om flagga ska vara stiftelsens kansli tillhanda senast 1 januari 2022.

Observera att privatpersoner inte kan ansöka om en fana eller flagga.

Ansökningsblanketter och mer information finns på webbplatsen för Stiftelsen Sveriges Nationaldag:

Ansök om flagga och fana (Stiftelsen Sveriges Nationaldags webbplats) Länk till annan webbplats.

Kontakt

Stiftelsen Sveriges Nationaldag
Telefon: 08-786 62 69
E-post: nationaldagen@riksdagen.se

Kontakt