Aktuella varningsmeddelanden i Jämtlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Marita invigde Nord-Locks storsatsning i Mattmar

Nu är det klippt. Landshövdingen invigde Nord-Locks nya lokaler tillsammans med Fredrik Meuller, CEO,  Daniel Eriksson, Product Manager och Anders Manfred, Division Director från Nord-Lock Group.

Nu är det klippt. Landshövdingen invigde Nord-Locks nya lokaler tillsammans med (från vänster) Fredrik Meuller, CEO, Daniel Eriksson, Product Manager och Anders Manfred, Division Director från Nord-Lock Group.

- Jag är jättestolt att få vara med här i dag på denna invigning när ni slår upp portarna till era nya lokaler. Det sa landshövding Marita Ljung när Nord-Locks storsatsning i Mattmar invigdes.

I tisdags deltog landshövdingen i invigningen av Nord-Locks nya expansion i Mattmar där allt startade för snart 40 år sedan.

Anläggningen i Jämtland är hjärtat i Nord-Lock Group och har nu fått en betydligt större produktionsyta och en ny kontorsbyggnad.

- Min företrädare på posten som landshövding, Jöran Hägglund, var med och tog första spadtaget och nu får jag äran att inviga lokalerna, sa Marita.

Imponerande historik

Hon tycker det är imponerande att ett litet familjeföretag, som startade i en röd lada i Mattmar 1982, vuxit och är ett världsledande företag inom sitt område.

- Ni har representation i fler än 65 länder och egna säljkontor i 25 länder. För oss här i länet är det naturligtvis viktigt med företag som Nord-Lock, sa Marita Ljung.

Invigningen är den tredje under 2021 och resultatet av koncernens fokus på expansion för att säkerställa den ökade efterfrågan.

Claes Ahlström

- Jag är så stolt att få vara med här i dag och jag önskar er ett stort lycka till med era fortsatta utmaningar, sa Marita Ljung till Nord-Locks personal vid invigningen av den nya satsningen i Mattmar. Foto: Länsstyrelsen Jämtlands län

- Jag är så stolt att få vara med här i dag och jag önskar er ett stort lycka till med era fortsatta utmaningar, sa Marita Ljung när hon riktade sig till Nord-Locks personal vid invigningen av den nya satsningen i Mattmar. Foto: Länsstyrelsen Jämtlands län

Besök Nord-Locks hemsida Länk till annan webbplats.

Fakta om Nord-Lock Group:

  • Nord-Lock Group är världsledande tillverkare av säkra och pålitliga skruvsäkringssystem.
  • Producerar innovativa teknologier som Nord-Lock killåsning, Superbolt spännelement, Boltight hydraulisk åtdragning och Expander ledbultsförband.
  • Har en global säljorganisation.
  • 2018 omsatte Nord-Lock Group 1,3 miljarder svenska kronor.
  • Bolaget är helägt av Investment AB Latour, ett företag som är noterat på Stockholmsbörsen.

Källa: www.nord-lock.com/sv-se/

Pratstund. Alf Jonsson som jobbat på Nord-Lock under 26 år, passade på att prata med landshövdingen under invigningsfesten. Foto Länsstyrelsen Jämtlands län

Pratstund. Alf Jonsson som jobbat på Nord-Lock under 26 år, passade på att prata med landshövdingen under invigningsfesten. Foto Länsstyrelsen Jämtlands län

Fabriksbesök. Marita fick chansen att se fabriken tillsammans med Fredrik Meuller, CEO, i Nord-Lock Group. Foto: Nord-Lock Group

Fabriksbesök. Marita fick chansen att se fabriken tillsammans med Fredrik Meuller, CEO, i Nord-Lock Group. Foto: Nord-Lock Group

Kontakt

Maria Anstett-Rim

Ledningskoordinator

Marita Ljung

Landshövding