Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Marita talade om länets samarbete gällande våldsutsatta vuxna

"Jag önskar er alla välkomna till en dag som  ska bidra till att du som möter våldsutsatta i din yrkesutövning ska få ytterligare redskap för att samverka när det gäller våldsutsatta vuxna." Med dessa ord inledde Marita seminariet Sekretess vid samverkan för våldsutsatta vuxna. Foto: Länsstyrelsen Jämtlands län

"Jag önskar er alla välkomna till en dag som ska bidra till att du som möter våldsutsatta i din yrkesutövning ska få ytterligare redskap för att samverka när det gäller våldsutsatta vuxna." Med dessa ord inledde Marita seminariet Sekretess vid samverkan för våldsutsatta vuxna. Foto: Länsstyrelsen Jämtlands län

- Det är mycket glädjande att konstatera att verksamheten med samråd gällande våldsutsatta vuxna har kommit i gång, sa landshövdingen på torsdagens seminarium i Östersund.

På torsdagen genomfördes ett digitalt seminarium i Östersund. Temat var "Sekretess vid samverkan för våldsutsatta vuxna".

Frågor som diskuterades var bland annat hur samverkan mellan myndigheter och organisationer kan bedrivas gällande våldsutsatta vuxna. Frågan gäller myndigheters sekretess som inte ska hindra arbetet för den våldsutsattas bästa.

Seminariet riktade sig till aktörer som i sitt arbete möter våldsutsatta. Aktörerna kan därmed behöva samverka mellan flera myndigheter såsom polisen, socialtjänst och hälso- och sjukvård.

Föreläsningar om sekretess

En av föreläsarna var Angelica Dipeders, advokat som arbetar som offentlig försvarare, målsägandebiträde och särskild företrädare.

Hon anlitas ofta av myndigheter som föredragshållare rörande sekretessfrågor och föreläser om sekretess på polisutbildningen.

Goda exempel

På programmet fanns också Lärande exempel från Eskilstuna och Operation Norrsken.

- Under 2020 etablerades Barnahus och när vi nu kan erbjuda samråd gällande vuxna våldsutsatta så bidrar det till en helhetssyn på våldsutsatthet i exempelvis en familj, sa Marita Ljung.

Läs mer om seminariet Länk till annan webbplats.

Claes Ahlström

Landshövdingen passade på att knyta kontakter och prata med deltagarna på seminariet. Foto: Länsstyrelsen Jämtlands län

Landshövdingen passade på att knyta kontakter och prata med deltagarna på seminariet. Foto: Länsstyrelsen Jämtlands län

Kontakt

Jenny Einebrant

Samordnare Mäns våld mot kvinnor