Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Marita besökte Samverkets lokaler inför invigningen i november

Jenny Sandström på Gomorron Östersund presenterade hur arbetet går vidare med lokalerna för projekt Samverket. Foto: Länsstyrelsen Jämtlands län

Jenny Sandström på Gomorron Östersund presenterade hur arbetet går vidare med lokalerna för projekt Samverket. Foto: Länsstyrelsen Jämtlands län

- Det här känns både unikt och spännande för oss, säger landshövding Marita Ljung vid besöket på Samverkets lokaler i centrala Östersund.

- Jag vill själv sitta här delar av min tid!

Projekt Samverket är landets första co-working för offentlig sektor. Konceptet innebär att personal från olika statliga aktörer delar kontorslokal och olika tjänster.

Länsstyrelsen Jämtlands län är projektägare och vi samarbetar med projektparterna Vasakronan, Gomorron Östersund och Niklas Huss som är projektledare.

Kompetens över gränserna

Med Samverket får vi en arena som sammanför kompetens över helt olika förvaltningsgränser. Samarbetet inspirerar till kreativ problemlösning på olika samhällsutmaningar och till gemensamt lärande.

- Jag tycker att det är en tydlig signal att vi är en modern myndighet, säger Marita Ljung under besöket på Samverkets lokaler i Östersund.

Ett 50-tal kontorsplatser i Östersund

Samverket i Östersund och i Stockholm öppnar i november 2021. Lokalen i Östersund är utformad för både kontorsplatser och mötesrum. Det finns plats för drygt 50 personer.

I Stockholm – på Mäster Samuelsgatan i Vasakronans lokaler – finns plats för cirka 180 personer.

Anna-Karin Pernevill på ÖP Magasin ska skriva en artikel om Samverket.

Anna-Karin Pernevill på ÖP Magasin intervjuade och fotograferade inför en artikel.

- Man måste hitta bra gemensamma aktiviteter, exempelvis frukostar, föreläsningar och workshops, säger Maria Svensson-Wiklander som arbetar i projektledningen i Östersund.

- Det här är ett sätt att vara en utvecklingsinriktad myndighet och öka attraktiviteten när vi rekryterar, säger Maria Anstett-Rim som arbetar som utvecklingsstrateg på Länsstyrelsen.

Något utöver det vanliga

- Det händer något när vi möts över myndighetsgränserna, något utöver det vanliga. Det har vi sett i det Myndighetsnätverket som vi jobbat med i två år nu, berättar Maria Anstett-Rim.

- Jag hoppas att många myndigheter tar steget och anmäler sig till Samverket.

Läs mer om det unika Vinnova-projektet Länk till annan webbplats.

Fakta:

  • Länsstyrelsens Jämtlands län är projektägare.
  • Det finns 40 statliga myndigheter i Jämtlands län.
  • I länets Myndighetsnätverk ingår 10 myndigheter, Östersunds kommun och Region Jämtland Härjedalen.

Claes Ahlström

Med på mötet var också Länsstyrelsens utvecklingsstrateg Maria Anstett-Rim. Foto: Länsstyrelsen Jämtlands län

Med på mötet var också Länsstyrelsens utvecklingsstrateg Maria Anstett-Rim. Foto: Länsstyrelsen Jämtlands län

Kontakt

Maria Anstett-Rim

Ledningskoordinator