Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nu är de flesta statliga skoterleder stängda för säsongen

Ledkryss. Foto: Mostphotos.com

Den 19 april, stängde de flesta statliga skoterleder i länet. De statliga allmänna skoterlederna är vinterleder, inom eller i anslutning till regleringsområdena i Jämtlands läns fjällområden, som under vissa tider upplåts för skotertrafik. Några skoterleder i Frostviksfjällen är fortsatt öppna för skotertrafik till och med den 2 maj.

De statliga skoterlederna stängs årligen den här tiden främst av hänsyn till rennäringen och årets kalvningsperiod, men också för snötäcket börjar bli tunt på skoterlederna och för att passager över isar inte längre är säkra.

Att lederna stänger innebär att det inte längre är tillåtet att färdas på dem med snöskoter. Det är fortfarande tillåtet att åka skidor. Oavsett hur du färdas så är det viktigt att ta hänsyn till djur och natur samt andra besökare.

Läs mer på vår webbsida Hänsyn i fjällen.

I vår interaktiva karta Karta – Motortrafik i natur Jämtlands län Länk till annan webbplats. kan du se aktuell information om allmänna skoterleder och regleringsområden. Här finns bland annat öppettider för de leder som förvaltas av Länsstyrelsen Jämtlands län.

Kontakt

Göran Gabling

Biträdande enhetschef, Naturvårdsenheten