Aktuella varningsmeddelanden i Jämtlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Tillsammans skapar vi en säker påsk

Påskägg i en liten trälåda. Foto: mostphotos.se

Turismen har inte bidragit till någon utökad smitta på länets fjälldestinationer. Det visar utvärderingar av både sportlovsperioden och julhelgerna. Därför blickas det nu framåt mot en lika lyckad påsk där alla fortsätter ta sitt personliga ansvar och följer de råd och rekommendationer som gäller för att inte sprida smitta utan njuta av sin vistelse i Jämtland och Härjedalen.

– Vi kan inte se att turismen har bidragit till någon ökad smitta i samhället efter vare sig sportlovsperioden eller de tidigare storhelgerna. Därför känner vi stort förtroende för att såväl gäster som näringsliv fortsätter att ta ansvar för en lika lyckad påsk, säger Anders Byström, regional utvecklingsdirektör på Region Jämtland Härjedalen.

En hög kapacitet för provtagning och en omfattande smittspårning för varje positivt fall är två framgångsfaktorer för att få kontroll över smittspridningen. Region Jämtland Härjedalen har utökat testkapaciteten på flera av länets fjällorter och uppmanar besökare som får symptom att testa sig. Givetvis är det också fortsatt viktigt att alla tar sitt personliga ansvar, visar hänsyn och följer de råd och rekommendationer som gäller.

De som bedriver verksamhet på länets fjälldestinationer har nu ett drygt års erfarenhet av att bedriva verksamhet under en pandemi och de har hittat nya tillvägagångssätt för att kunna erbjuda besökarna god service, även under en pågående pandemi.

– Vi vet att verksamhetsutövarna har utvecklat andra arbetssätt eller lösningar i sina verksamheter för att anpassa sig till de nya förutsättningarna som pandemin kräver. Arbetssätt eller lösningar som man räknar att behålla även efter denna säsong då de har visat sig erbjuda besökarna bättre service, säger Magnus Lindow, chef för samhällsenheten på Länsstyrelsen Jämtlands län.

Planera din resa

Du som besöker länet under kommande veckor förväntas planera din resa så att den sker på ett säkert sätt för att minimera risken för smittspridning. Begränsa det kollektiva resandet så långt som det är möjligt och undvik att träffa nya kontakter under resan och på resmålet. Umgås enbart med de som du umgås nära med i vardagen.

Mer information

Mer information om vad du ska göra vid lindriga, allvarliga eller akuta symtom på 1177.se/jamtland-harjedalen Länk till annan webbplats.

Kontakt

Magnus Lindow

Enhetschef, Samhällsenheten