Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Marita Ljung ny landshövding i Jämtlands län

Marita Ljung. Foto: Pia Nordlander, bildn.se

Regeringen har utsett Marita Ljung till ny landshövding i Jämtlands län. Marita Ljungs anställning som landshövding och chef för Länsstyrelsen i Jämtlands län gäller från och med den 1 april 2021 till och med den 31 mars 2027.

Marita Ljung är född 1962. Hon är för närvarande affärschef för Almi Företagspartner i Mälardalen. Marita Ljung har tidigare arbetat på Swedbank där hon har haft flera chefspositioner, bland annat som chef för public affairs. Hon har även varit statssekreterare på Näringsdepartementet mellan 2010 och 2014.

– Det är glädjande att regeringen utsett Marita Ljung till ny landshövding och chef för Länsstyrelsen i Jämtlands län. Marita Ljung har bred erfarenhet från både näringsliv, politik och offentlig förvaltning. Hennes erfarenhet från flera olika samhällssektorer kommer att vara en tillgång för invånarna i Jämtlands län och för länsstyrelserna, säger civilminister Lena Micko

– Jag hälsar Marita Ljung varmt välkommen till oss på Länsstyrelsen och Jämtlands län. Jag ser så mycket fram emot att börja arbeta med Marita 1 april. Marita har kunskap och erfarenhet som blir en stor tillgång för länet. Det finns så mycket positivt i vår del av Sverige, liksom en del utmaningar. Landshövdingen får en viktig roll för länets fortsatta utveckling, säger Susanna Löfgren, vikarierande landshövding i Jämtlands län.


Kontakt

Susanna Löfgren

Länsråd