Publiceringsdatum: 12 april 2019

Nya rastskydd längs lederna i Funäsfjällen

Foto: Länsstyrelsen Jämtlands län/Lars Back och Lars Rehnfeldt

Rastskydden har transporterats med pistmaskin. I rastskydden finns bord, sittbänkar och kamin med nödved. Foto: Länsstyrelsen Jämtlands län/Lars Back och Lars Rehnfeldt.

Välkommen att rasta i Länsstyrelsens nya rastskydd vid Svalåtjärn och Långbrottet, längs lederna mellan Bruksvallarna-Tänndalen och Ramundberget-Fjällnäs i Härjedalsfjällen. De nya rastskydden är större än de gamla, och har därför plats för fler dagstursgäster.

I varje rastskydd finns hjälptelefon och en kamin med nödved. Rastskydden är en del av Naturvårdsverkets och Länsstyrelsernas påbörjade satsning på upprustning av det statliga ledsystemet i fjällen.

Klicka här för att se en karta över områdetPDF

Fakta

Länsstyrelsen sköter och förvaltar drygt 200 mil statliga vinter- och sommarleder i fjällen i Jämtlands län, med tillhörande rastskydd, broar, spångsträckor och informationsskyltning.

Under 2015-2018 har Länsstyrelsen tilldelats extra medel från Naturvårdsverket för en satsning på utbyte av 13 rastskydd längs delar av det statliga ledsystemet i fjällen. I Jämtlands län finns totalt 31 rastskydd längs fjällederna. De flesta av rastskydden byggdes i början av 1980-talet.

Foto: Länsstyrelsen Jämtlands län/Lars Back och Lars Rehnfeldt

Interiören från det nya raskskyddet i Svalåtjärn. Foto: Länsstyrelsen Jämtlands län/Lars Back och Lars Rehnfeldt

Kontakt

Lars Back

Naturvårdshandläggare