Publiceringsdatum: 25 januari 2019

Guldstjärnor för bästa service 2018

Prisceremoni för Guldstjärnan på länsresidenset i Östersund 24 januari 2019.

Från vänster: Monica Norum Jonsson, Apoteket i Föllinge (Årets serviceperson), landshövding Jöran Hägglund och Gittan Larsson, enhetschef vid Hälsocentralen i Järpen (Årets serviceföretag).

Årets serviceperson och serviceföretag har belönats med varsin Guldstjärna av landshövding Jöran Hägglund.

Vid en ceremoni på länsresidenset i Östersund den 24 januari delade landshövdingen ut Guldstjärnan, länets utmärkelse till länets serviceperson och serviceföretag. Alla länets åtta kommuner utser varsin kandidat i de två klasserna, och vid utdelningen avslöjas vilka som vunnit.

Guldstjärnan för 2018 i klassen Årets serviceperson gick till Monica Norum Jonsson från Apoteket i Föllinge, med följande motivering:

Av Monica får man inte bara hjälp med apoteksvaror och hemleveranser, Hon är vägvisare, berättar om sevärdheter för turister och tar emot lånade böcker om servicekontoret är stängt. Sin semester, ja den skjuter hon upp så bygden har ett öppet apotek även på sommaren. Monica har ett hjärta av guld och är en enastående servicepersonlighet som är helt ovärderlig för ortens befolkning.

Guldstjärnan i klassen Årets serviceföretag gick till Hälsocentralen i Järpen, med denna motivering:

Personalen ger alltid allt de kan även när väntrummet är fullt av vårdsökande. De är vänliga, positiva, hjälpsamma och professionella i alla situationer. Aldrig går man ut genom entré efter ett besök och är besviken. Det är en fröjd att Järpen har dessa hängivna personer inom vården i princip runt hörnet, och att denna fantastiska samhällsservice fungerar oavsett om det handlar om en sticka i fingret eller att bli hämtad av ambulans.

Kontakt

Anneli Zetterström

Landshövdingens sekreterare